Regiomarkt is de droom van kok en culinair entertainer Job van Geresteijn.
Regiomarkt is de droom van kok en culinair entertainer Job van Geresteijn. Pauw Media

Regiomarkt nieuw in Voorthuizen: eten met een verhaal

7 april 2022 om 11:06 Zakelijk

VOORTHUIZEN Na maanden van hard werken opent Regiomarkt zaterdag feestelijk de deuren aan de Hoofdstraat 146. Daarmee komt een droom uit van eigenaar, kok en culinair entertainer Job van Geresteijn: ,,We willen goed zijn voor mens, natuur en dier.”

Job: ,,Regiomarkt is een nieuwe winkel in Voorthuizen die lokale producten verzamelt. We worden een soort supermarkt met verse producten zoals brood, groente, vlees en vis en daarnaast gaan we voor een zo compleet mogelijk aanbod van houdbare producten uit Nederland.”

LOKAAL HELPT LOKAAL Om zijn filosofie te onderbouwen, geeft Job een voorbeeld: ,,We willen allemaal minder energie verbruiken en een duurzamere wereld. Maar is een ananas die 30.000 kilometer heeft gereisd wel zo verantwoord om hier te verkopen? Door in te zetten op lokaal helpen we lokale ondernemers om hun producten rechtstreeks kwijt te kunnen aan de consument. Ook zorgen we zo voor een korte keten waardoor er veel kilometers worden bespaard. Bovendien krijgt de boer op deze wijze ook een eerlijke prijs. Dit is in onze ogen een belangrijke oplossing richting een duurzame toekomst voor voedsel en één van de doelen van de gemeente Barneveld in samenwerking met Regio Foodvalley en de provincie.”

ETEN MET EEN VERHAAL Regiomarkt is dus een winkel met een boodschap: ,,Al onze producten komen niet alleen uit Nederland maar zijn ook allemaal op een duurzame manier geproduceerd. Hierdoor zijn we goed voor mens, natuur en dier.” Waddenzeezout bijvoorbeeld. Gewoon natuurlijk zout ‘uit de buurt’. Job: ,,We openen onze winkel in het centrum van Voorthuizen in het blok van de oude Albert Heijn waardoor er minder leegstand is. We willen een steentje bijdragen aan meer verbinding tussen de nu twee losse winkelcentra.” Overigens is Regiomarkt meer dan een supermarkt voor lokale producten: ,,Naast Regiomarkt bestaat ons bedrijf ook uit catering (Met Genoegen), aangevuld met de verhuur van onze elektrische Retelli scooters bieden wij het totaalpakket. Na een leuke tocht met onze E-Choppers kun je hier lekker genieten van bijvoorbeeld een lunch”, legt Job nog uit.

Maak ook kennis met Regiomarkt. Een eigengemaakt welkomsthapje staat alvast klaar.

Meer informatie via www.regiomarkt.nu en www.metgenoegen.catering

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie