Afbeelding
Verbroken relatie

Hoe je een verbroken relatie kunt herstellen

28 februari 2019 om 15:04 Partnercontent

Veel relaties komen uiteindelijk tot een einde. En dat is spijtig, want je hebt veel tijd met elkaar doorgebracht en hebt veel emoties voor elkaar kunnen opbouwen. Veel mensen willen na een relatie het liefst alles toch nog herstellen, omdat de liefde voor de ex-partner nog steeds groot is.

Het herstellen van een verbroken relatie is niet altijd mogelijk, in enkele gevallen gaat de partner al snel door met het leven en lijkt er geen hoop meer te zijn om de relatie weer net zo goed te maken als deze hiervoor was. Maar naarmate er steeds meer tijd verstrijkt worden de kansen toch weer wat groter. Beide kanten gaan verder met het leven, nemen afstand van het verleden en kunnen hierdoor gemakkelijker met de situatie omgaan.

Relaties hoeven niet voor altijd voorbij te zijn

Een verbroken relatie hoeft niet permanent verbroken te zijn. Uiteindelijk zijn er nog talloze momenten waarop jij ervoor kunt zorgen dat de verbroken relatie zich toch nog herstelt. Het belangrijkste is dat jij in ieder geval voor jezelf voldoende tijd neemt om de relatie door te lichten en te kijken wat er vanuit beide kanten fout is gegaan.

Vaak hebben twee kanten schuld bij een verbroken relatie. Wellicht is het de communicatie of voldeden beide kanten niet aan elkaars verwachtingen. Wat de reden van de breuk ook is geweest, het is prettig als je in ieder geval goed realiseert wat er is gebeurd en hoe je dit vervolgens in de toekomst kunt voorkomen.

Hebben zich situaties voorgedaan die niet goed te herstellen zijn, zoals vreemdgaan, dan moet jij in ieder geval goed nadenken of jij inderdaad met deze relatie verder wilt. Het maakt hierbij niet uit of jij of jouw ex-partner vreemd is gegaan, het is altijd goed om na te denken of dit in de toekomst wel voorkomen kan worden.

Het is belangrijk om aan jezelf te werken

Door aan jezelf te werken weet jij in ieder geval dat jij voldoende tijd hebt om na te denken of deze relatie in de toekomst nog wel een kans heeft. Als er vanaf jouw kant al geen hoop meer is dan heeft het weinig zin om de relatie nog te herstellen. Dit kan in de toekomst alleen maar tot meer vervelende situaties leiden.

Neem na de relatie daarom een periode vrij van de ex-partner en werk aan jezelf. Zorg dat jij gezond eet en ook regelmatig sport. Dit geeft jou de mentale kracht om goed over alles na te denken. Je kunt bijvoorbeeld een vakantie naar het buitenland boeken om jezelf even de ruimte te geven, zodat jij ook niet afgeleid wordt door werk.

Herstel het contact met jouw ex-partner langzaam

Door het contact met jouw ex-partner langzaam te herstellen voorkom jij dat er impulsief beslissingen aan beide kanten worden genomen die alleen maar door emoties worden geleid. Deze impulsieve beslissingen kunnen de situatie alleen maar erger maken. En dan wordt het lastig om jouw ex ook echt terug te winnen.

Wanneer jullie weer op goede grond zijn met elkaar, is het tijd om te kijken of er inderdaad nog gevoelens van beide kanten aanwezig zijn en of deze gevoelens ook in de toekomst nog een kans hebben zich verder te ontwikkelen.

advertentie
advertentie