Afbeelding
Foto: Shutterstock

Geniet van meer privacy in huis met deze tips

4 april 2022 om 10:27 Partnercontent

Nederlanders zijn van nature nieuwsgierig, wat zich op verschillende manieren uit. Een goed voorbeeld hiervan is het feit, dat men bij een wandeling over straat al snel geneigd is bij woningen naar binnen te kijken. We willen weten wat er bij anderen gebeurt. Of wat te denken van omwonenden, die vanuit hun slaap- of werkkamer bij de overburen naar binnen kunnen kijken. Het is haast niet te voorkomen, dat woningen in wijken relatief dicht op elkaar worden gebouwd. Zeker nu er al enige tijd sprake is van een serieuze woningcrisis. Er zijn verschillende manieren om te genieten van meer privacy in huis. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van raamfolie of gordijnen. In dit artikel lees je er meer over. 

Raamfolie voor op de voordeur en in de badkamer

Er zijn verschillende plekken in huis waar het gebruik van raamfolie interessant kan zijn. Je zou voor raamfolie op de voordeur kunnen kiezen, wanneer er een ruit in de deur zit. Dit geldt in het bijzonder voor woningen waarbinnen men een glazen deur gebruikt naar de woonkamer. Je zou vanaf de voordeur door deze glazen deur kunnen zien wat er in de woonkamer gebeurt. Door raamfolie op het raam in de voordeur te plakken voorkom je dit. Ook de badkamer is een ruimte waar raamfolie van pas komt. Je hangt hier over het algemeen geen gordijnen op, daar gordijnen niet bestand zijn tegen de hoge luchtvochtigheid in deze ruimte. Met raamfolie geniet je van privacy, daar mensen van buiten niet naar binnen kunnen kijken. Een ander voordeel van raamfolie is het feit, dat er geen licht uit de ruimte ontnomen wordt. 

Hang gordijnen op in de woonkamer, keuken en slaapkamer

Het meest logische alternatief voor het gebruik van raamfolie op deuren en ramen, is de keuze voor gordijnen. Naast het feit dat gordijnen je meer privacy bieden, maken ze een ruimte ook gezelliger. In de avond wil je niet voortdurend tegen een donker gaat aan moeten kijken. Gordijnen zijn er in verschillende soorten en modellen. In de keuken zal je bijvoorbeeld een ander type gordijn gebruiken dan in de woon- of slaapkamer. Heb je al eens aan plisségordijnen gedacht? Ze komen van pas in de keuken! Overigens is dit type gordijn ook geschikt voor de badkamer. 

Zet een aantal struiken voor je woning neer

Een derde optie om van meer privacy te genieten in huis, is het gebruik van een aantal struiken of bijvoorbeeld een leiboom voor je woning. Het groen ontneemt het zicht van voorbijgangers, waardoor het hen meer moeite kost bij je naar binnen te kijken. Een nadeel van het gebruik van groen voor de deur is wel, dat dit licht uit de ruimte weg kan nemen. Het maakt dat ruimtes al snel vrij donker kunnen worden. 

advertentie
advertentie
advertentie