Afbeelding
Foto: Shutterstock

Duurzame gietvloer met betonlook populair

18 maart 2022 om 07:46 Partnercontent

De keuze voor een gietvloer met betonlook wordt steeds populairder. Het aantal huishoudens wat voor dit type vloer kiest is de afgelopen jaren toegenomen. Niet voor niets, want een gietvloer biedt verschillende voordelen. Daarbij sluit de betonlook hiervan goed aan op de laatste interieurtrends. Woning worden steeds vaker met een industrieel tintje ingericht. Naast de keuze voor een stoere gietvloer met betonlook, is ook de keuze voor bijvoorbeeld grove, stalen accessoires aan de wand populair. Denk aan een grote klok met tandwielen, of een stoere wandlamp welke van oorsprong uit een Oost-Europese fabriek komt. Er wordt veel in deze tweedehands lampen gehandeld op internet.

Voordelen van een gietvloer in huis 

Zoals reeds genoemd biedt de keuze voor een gietvloer in huis verschillende voordelen. Een gietvloer beton ciré wordt ook wel woonbeton genoemd. Dit betekent overigens niet dat gietvloeren alleen binnen woningen worden gebruikt. Je vindt dit type vloer ook terug in steeds meer winkel- en fabriekspanden. Een van de voornaamste redenen om voor dit type vloer te kiezen, is de duurzaamheid ervan. Een gietvloer is veel duurzamer dan verschillende andere soorten vloeren. Denk aan PVC of bijvoorbeeld hout. Bij hout is het risico op kringen in de vloerbedekking groot. Deze kringen zijn het gevolg van vocht op de vloer. De keuze voor een gietvloer maakt dat je het vocht eenvoudig weg kunt nemen met een doek. De kans op kringen in de vloer is minimaal, mede ook doordat de vloer waterdicht is.

Gietvloer van beton ciré gemengd met hars 

De duurzaamheid van een gietvloer van beton ciré hangt samen met de wijze waarop deze geproduceerd wordt. Normaliter wordt een gietvloer met water gemengd bij het aanbrengen hiervan. Bij een gietvloer van beton ciré kiest men niet voor water, maar voor een speciale hars. Het maakt de vloer zeer sterk en tegelijkertijd flexibel. Je hebt bij de keuze voor een gietvloer de mogelijkheid te kiezen uit verschillende soorten afwerkingen. Kies je bijvoorbeeld voor een hele lichte gietvloer, of gaat je voorkeur uit naar een donker model? Naast de duurzaamheid, flexibiliteit en watervastheid, geldt voor een gietvloer van beton ciré dat deze zeer slijtvast is. Zo houd je de vloer jaren mooi!

Toepassing van een gietvloer in woningen

Met name in een vochtige ruimte als de keuken komt de gietvloer met betonlook goed tot z’n recht. Hier is de kans dat er vocht of vuil op de vloer terecht komt immers het grootst. Ook in de slaapkamer of bijvoorbeeld de werkkamer zien we de gietvloer vaker terugkomen in interieurs. Mede doordat de gietvloer goed te combineren is met vloerverwarming. Wie wil niet met warme voeten beginnen aan de nieuwe dag? Online valt veel informatie te vinden over de exacte toepassingen van deze gietvloeren. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie