Afbeelding
Photo by Dannie Jing on Unsplash

Waar moet je op letten bij een gietvloer?

29 november 2021 om 08:16 Partnercontent

Bij het kiezen van de juiste vloer ga je de vele opties af. Maar de gietvloer met een betonlook spreekt je erg aan. Waarom zou je er niet voor gaan? Het laten aanleggen van een gietvloer in je woning of kantoor heeft namelijk vele voordelen. Zo wordt bij het aanleggen van een gietvloer het belast op het milieu tot een minimum gehouden. Hiervoor moet je wel zorgen dat je in zee gaat met een professioneel bedrijf. In dit artikel bespreken de andere voordelen en punten waar je op moet letten tijdens het proces.

Professionals een gietvloer laten leggen

Het laten aanleggen van een gietvloer heeft redelijk wat voet in de aarde. Het is nu niet zo dat je elke dag een nieuwe vloer laat leggen. Daar zou je niet aan moeten denken. Neem daarom een professioneel bedrijf om de arm in het proces om een nieuwe gietvloer aan te laten leggen. Deze bedrijven hebben jaren ervaring in het plaatsen en aanleggen van gietvloeren. Ze weten precies waar de op moeten letten. Waar de valkuilen liggen en leveren zo het beste resultaat af.

Gietvloer zelf aanleggen

Het is mogelijk om zelf een gietvloer aan te leggen. Hierbij moet je goed kijken hoeveel lagen je nodig hebt om een stevige vloer te kunnen krijgen. Vergeet niet dat elke laag van een gietvloer eerst moet drogen voordat je aan de volgende laag begint. Bij het zelf aanleggen moet je ook zorgen dat de vloer juist aanhecht op de onderlaag. Met de juiste informatie en als je door hebt waar je op moet letten is het zeker te doen. Daarna heb je jaren plezier van de eigen gelegde gietvloer. Dat kunnen niet veel andere mensen zeggen.

Kleuren en patronen in de vloer

Bij het kiezen van de vloer heb je het vaak over de kleuren en wat voor patronen. Je wilt bijvoorbeeld dat de keuken eruit springt of dat hij goed past bij het interieur. Je kunt een gietvloer helemaal afstemmen op je eigen wensen. Of je nu een donkere vloer wilt omdat beter past bij de tafel of juist een lichte die meer natuurlijk licht in de ruimte laat. Het is allemaal mogelijk. Maar ook om er bepaalde patronen of een natuurlijk gevoel aan te geven.

Als je helemaal wilt uitpakken kun je zelfs een tekst in de gietvloer opnemen. Hiervoor is het aan te raden om wel een professioneel bedrijf in te schakelen.

De kosten van een gietvloer hangen af van meerder factoren. Zo speelt de grootte van de vloer mee. Hoeveel lagen hij totaal moet hebben en/of de ondervloer direct geschikt is. De kosten zijn terug te vinden bij kosten gietvloer. Hier heb je een simpel overzicht zodat je precies weet waar je aan toe bent. Wist je dat je met een goed onderhouden gietvloer wel 20 jaar kunt doen? Een goede keuze voor op kantoor of in huis. 

advertentie
advertentie
advertentie