Afbeelding
Photo by Nathan Dumlao on Unsplash

Hier moet je op letten bij de aanschaf van een koffiemachine

26 oktober 2021 om 12:01 Partnercontent

De aanschaf van een kwalitatief goede koffiemachine kan gemakkelijker lijken dan dit eigenlijk is. Het ene koffieapparaat is namelijk het andere niet. Bij het aankopen van een koffiemachine komt dan ook iets meer kijken dan veel koffieliefhebbers in de gaten hebben. Dit klinkt wellicht logisch, maar... Waar moet je rekening mee houden als je voor jezelf een geschikte koffiemachine zoekt? Een koffieapparaat dat aan al jouw wensen en eisen voldoet? In dit artikel vind je de belangrijkste focuspunten die je mee moet nemen als je een passende machine zoekt voor het maken van de lekkerste koffie. Benut onze tips en geniet straks dagelijks van de heerlijkste koffie die je ooit geproefd hebt!

Welke functies moet jouw koffiemachine wel of juist niet hebben?

Een van de bepalende factoren voor de prijs en kwaliteit van koffiemachines is het aantal functies een mogelijkheden dat de betreffende machines (al dan niet) te bieden heeft. Oek je gewoon en handig, simpel apparaat voor een bakje koffie via pads? Dan kan een Senseo-apparaat voor jou volstaan. Wil je echter qua koffiesmaak, melangesmaken en koffiesoorten het onderste uit de (kofie)kan halen? Dan heb je een meer geavanceerde koffiemachine nodig, die diverse functies heeft. Denk bijvoorbeeld aan mogelijkheden als het aanpassen van de sterkte en smaak van jouw koffiebonen. Of aan de functie om diverse koffiesmaken te serveren. Er zijn koffiemachines die wel 20 soorten koffiemixen kunne maken. Heerlijk toch?

Het formaat van het koffieapparaat

Veel Nederlanders hebben een keuken die maar een beperkte ruimte heft. Is dat bij jou het geval? Dan kun je het beste kiezen voor een niet al te grote, maar juist een compacte koffiemachine. Want als er iets vervelends is, is het wel een te grote koffiemachine die op het aanrechtblad te veel ruimte in beslag neemt.

Omgekeerd kun je in een ruime en grote keuken weer en koffieapparaat neerzetten dat groter is dan gemiddeld. Want waarom zou je de beschikbare ruimte niet benutten om met een grote machine de lekkerste koffie te maken die er op dit moment bestaat? De vraag stellen is hem beantwoorden, toch?

Ga je voor een volautomatische machine of juist niet?

Een keuze die je moet maken bij de aankoop van een nieuwe of andere koffiemachine is ook of je al dan niet voor een volautomatische machine gaat. Dit type koffieapparaten heeft een zelfreinigende functie en diverse andere voorgeprogrammeerde faciliteiten. Voor volautomatische koffiemachines moet je natuurlijk meer geld betalen. Maar tegelijk kunnen ze je, door hun geavanceerdheid, flink wat tijd en energie besparen. Heb je meer advies nodig over welke machine het beste bij je past? Kijk dan eens op Kafea.nl.

Het energieverbruik als aandachtspunt

Je kunt ervan uitgaan dat hoe moderne en multifunctioneler jouw apparaat voor koffie is, hoe meer geld je moet aftikken. Maar bepalende factoren zijn ook de prijs en het gemiddelde energieverbruik van jouw apparaat. Wanneer je (zeer geregeld koffie drinkt en dus jouw machine in gebruik hebt, is het slim om te kijken naar een koffieautomaat dat (relatief) weinig stroom verbruikt. Dat is niet alleen beste voor je eigen portefeuille, maar natuurlijk ook een stap in de richting van een milieuvriendelijker en duurzamer wereld.

De looks en kleuren van het apparaat

Natuurlijk wil het oog ook wat. Dus is het slim om zeker na te denken over de stijl en de kleur) en van jouw toekomstige apparaat. Let hierbij bijvoorbeeld op de kleuren die in je keuken aanwezig zijn en die natuurlijk moeten matchen met jouw toekomstige koffiemachine.

Hoe wordt een koffieapparaat in de markt gezet?

Producenten van koffieapparaten die (overdreven) veel reclame maken voor hun apparaat, zijn meestal niet de beste aanbieders van koffieapparaten. Een goede koffiemachine heeft namelijk niet overdreven veel p.r. nodig, maar verkoop uiteindelijk zichzelf aan de massa. Let hierop. Want hoe meer een bepaalde koffiemachine reclametechnisch aan je opgedrongen wordt, hoe minder de kwaliteit van het apparaat vaak is!

De prijs van het koffiezetapparaat

Last but not least is de kostprijs van jouw koffieapparaat een punt van aandacht. Want wie wil er nu te veel betalen voor een machine, als dat totaal niet nodig is? Deze vraag is natuurlijk een inkoppertje, want niemand met gezond verstand zal mee betalen als hetzelfde product ergens anders voordeliger aangeboden wordt. Vergelijk daarom voor je een aankoop gaat doen diverse aanbieders en de gemiddelde prijzen van specifieke machines die aansluiten op jouw wensen.

Wat je ook kunt doen, is wachten totdat jouw favoriete koffieapparaat in de aanbieding is. Producenten hebben namelijk geregeld aardige acties om hun creatie goed in de markt te zetten. Let hierop en je kunt al snel tientallen tot soms wel honderden euro’s besparen!

advertentie
advertentie
advertentie