Afbeelding
Foto: Rawpixel Ltd.

Hoe sluit je het makkelijkste een zakelijke hypotheek af?

15 oktober 2021 om 15:06 Partnercontent

Een zakelijke hypotheek afsluiten is een ingewikkeld proces. Dat doe je niet zomaar even van het ene op het andere moment. Een zakelijke hypotheek om een nieuw bedrijfspand te kunnen realiseren is een grote financiële stap. Deze moet zo goed mogelijk worden voorbereid. Echter, waar moet je nu allemaal op letten wanneer je een zakelijke hypotheek gaat afsluiten? In dit artikel nemen we een aantal tips met je door.

Voordelen van de zakelijke hypotheek

Wanneer je kiest voor een zakelijke hypotheek dan heeft dat verschillende voordelen. Deze kunnen uiteenlopend zijn per ondernemer. In de eerste plaats zorg je voor de opbouw van meer vermogen. Sommigen vinden huren verspilling van financiële middelen. Daarnaast heb je het voordeel dat de rentekosten van de hypotheek van de belasting aftrekbaar zijn. Je zult geen hypotheekrenteaftrek krijgen zoals het geval is bij een particuliere hypotheek, maar fiscaal zijn de kosten wel af te trekken. Ten derde zijn er vandaag de dag vele varianten aan zakelijke hypotheken beschikbaar.

Doordat er telkens meer alternatieve financierders op de markt komen, is de zakelijke hypotheek een heel stuk flexibeler geworden dan dat deze bijvoorbeeld vijf jaar geleden was. Het is makkelijker om de hypotheek aan te laten passen naar wat jij wilt.

Een ander pluspuntje van de zakelijke hypotheek is dat de lange termijn ook een rol speelt, je kunt namelijk profiteren van de waardestijging van het vastgoed. Wanneer je over een of een aantal decennia vastgoed wenst te verkopen dan kun je daar op de lange termijn dus in grote mate van profiteren.

Waar op letten bij het rondmaken van een zakelijke hypotheek?

Voor en zakelijke hypotheek wordt vaak een hogere rente gerekend. Dat terwijl de looptijd vaak minder lang is dan een particuliere hypotheek. Handig is om je van te voren goed te laten adviseren door een bedrijfsmakelaar of adviseur. Een professional heeft namelijk verstand van de markt. Niet enkel van de algemene feiten, maar ook van de laatste trends en bewegingen binnen de markt. Je kunt voor de financiering kiezen voor een onafhankelijke financierder of een bank. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om de keuze te maken voor een financieel specialist. Er zijn meerdere soorten vastgoed financierders die kunnen vertellen hoe het aankoopproces het beste kunt aanpakken.

Let op de inbreng van eigen financiële middelen

Het is zeker niet onbelangrijk te noemen dat in de meeste gevallen een zakelijke hypotheek niet meer dan 70% van de marktwaarde van het pand bedraagt. Dit betekent dus dat je in de meeste gevallen rekening moet houden met een eigen inbreng van 30%. Wanneer je dus wilt investeren in een zakelijke hypotheek dan kun je dus nooit lenen voor de complete waarde van een pand. Je dient altijd zelf iets in te brengen aan kapitaal. Daarom kunnen meestal enkel financieel gezonde bedrijven een zakelijke hypotheek realiseren.

Hoe bereken je de zakelijke hypotheek precies?

Dan is er nog een belangrijk puntje van aandacht. Want hoe bereken je die zakelijke hypotheek nu precies? Dat kan gemakkelijk en snel online. Je kunt bijvoorbeeld een offerte aanvragen bij een financiële adviseerde. Kiezen voor een specialist loont altijd, een specialist heeft meer verstand van de markt en biedt dus ook herkenbaar meerwaarde.

Meer informatie nodig over het berekenen van een zakelijke hypotheek? Neem eens een kijkje bij Financieringsgilde.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie