Afbeelding
Foto door Inga Seliverstova via Pexels

Welke opties heb je als je een betonvloer wilt?

Partnercontent

Gietvloeren zijn op het moment enorm populair in ons land. Dit komt met name doordat de industriële woonstijl erg trendy is, waar zo’n vloer perfect bij past. De gietvloer prijs wordt dan ook vaak betaald door inwoners van Barneveld. Toch zijn er meer opties als je graag een industrieel interieur wilt in je woning. Het is namelijk ook zeker een aanrader om te kiezen voor een betonvloer. Hierbij heb je veel verschillende opties, waardoor de prijs ook relatief laag uit kan vallen. In dit artikel vind je een paar van de opties die je hebt als het gaat om een betonvloer. 

Epoxyvloercoating 

Een epoxybetoncoating is een tweedelig systeem dat een schadebestendig oppervlak biedt dat langdurige slijtage, scheuren en vlekken door chemicaliën, vet, olie, zuren, bandensporen en meer verdraagt. Deze vloercoatings zijn ook een geweldige decoratieve optie omdat het verkrijgbaar is in een grote verscheidenheid aan kleuren en glans. Net als vloerverf kunnen decoratieve spanen worden toegevoegd aan epoxycoatings voor een nog mooier uiterlijk. Een producent heeft bijvoorbeeld op water gebaseerde epoxies die geurarm zijn en gemakkelijk schoon te maken zijn met zeep en water, evenals epoxies op basis van oplosmiddelen die zijn ontworpen voor drukbezochte ruimtes en werkplaatsen. Epoxycoatings zijn ideaal voor garages, kelders, modderkamers en andere betonnen vloeroppervlakken binnenshuis.

Betonvloerverf

Betonvloerverf is een eenvoudige eendelige coating met een satijnen afwerking die bestand is tegen vlekken en schade door banden en chemicaliën. Als je kleur aan je vloer van beton wilt toevoegen, is vloerverf een geweldige oplossing. Ideaal voor garages, carports, kelders en veranda’s, vloerverf voegt zowel kleur als duurzaamheid toe aan oude of onafgewerkte vloeren. De toevoeging van verschillende additieven zoals decoratieve chips of vlokken kan de afwerking een unieke uitstraling geven. Andere additieven, zoals antislip, geven het oppervlak een textuur om uitglijden te voorkomen. 

Decoratie verfschilvers

Decoratieve verfschilfers kunnen aan de meeste betonvloeradditieven worden toegevoegd en kunnen je vloer een interessanter uiterlijk geven. In plaats van alleen een egale kleur en glans te hebben, geven verfschilfers je oppervlak een gevarieerde uitstraling. Dit kan er erg mooi uitzien, bijvoorbeeld in je woonkamer of hal.

Antislipadditieven

Antislipadditieven geven je betonnen vloercoatings een robuuste textuur om het oppervlak veiliger te maken om op te lopen, zelfs als het nat is. Zandadditieven zijn een gemakkelijke manier om grovere en slipvaste betonnen oppervlakken te maken. Het is met name een aanrader om gebruik te maken van de antislipadditieven in je badkamer. Dit komt natuurlijk doordat deze ruimte vaak nat wordt, maar hier zul je dus geen last van hebben door middel van de antislipadditieven.

Tintadditieven

Tintadditieven worden gebruikt om een betoncoating een vleugje kleur te geven. Tintadditieven zijn er in een breed scala aan kleuren en stijlen, zodat je deze naar wens kunt aanpassen. Er kan ook gekozen worden voor zogeheten metaaltintadditieven, die net als normale kleurtintadditieven worden aangebracht maar resulteren in een metaalachtige glans. Hier hoef je dus niet beslist voor te kiezen, het hangt maar net van je eigen smaak en voorkeur af op dit vlak. 

advertentie