Afbeelding
Foto door Leah Kelley via Pexels

Maak je huis knus, koop een vloerkleed

19 november 2021 om 12:11 Partnercontent

Niets zo fijn als thuiskomen in een warm, knus en gezellig huis. Een warm huis creëer je door natuurlijk de verwarming aan te doen, maar ook door rekening te houden met bepaalde keuzes in je interieur. De afgelopen jaren was de trend industrieel te noemen. Veel zwart, veel hout, een visgraatvloer, stalen deuren en robuuste meubelen. Prachtig, maar misschien niet helemaal je smaak.

Inmiddels zien we ook langzaam steeds meer huizen voor andere interieurs kiezen. Meer kleuren, zachte stoffen, zowel op muren, als op vloeren en meubels. En in plaats van die houten vloer, meer tapijten en vloerkleden. Een knus huis is het huis dat bij jou past. Met een interieur dat bij je past. Een vloerkleed is niet alleen lekker warm en isolerend, het dempt eventuele geluiden én zorgt ervoor dat je interieur een hele andere uitstraling krijgt.

Heb je geen tijd om je volledige interieur aan te passen?! Overweeg dan eens een vloerkleed, waardoor je hele inrichting verandert. Maar, hoe kies je nu voor een passend vloerkleed? Een vloerkleed dat jouw interieur versterkt. En moet je een kleed kopen of ga je voor tapijt door het hele huis?! Een ding staat vast, elk huis oogt knusser met een mooi kleed of tapijt op de vloer.

Ga voor een hoogwaardige kwaliteit

Een vloer moet tegen een stootje kunnen. Dat is met een vloerkleed net zo. Je loopt er immers overheen - misschien zelfs wel met schoenen - en verschuift stoelen heen en weer. Misschien heb je (kleine) kinderen of huisdieren en krijgt het kleed extra veel te verduren. Waar geleefd wordt, worden vlekken en gaten gemaakt. De belangrijkste tip die we je mee kunnen geven is dat je voor hoogwaardige kwaliteit moet gaan.

Een kleed van hoogwaardige kwaliteit gaat langer mee. Een kleed koop je immers niet voor een maand. Let hier dus altijd op als je besluit deze te kopen. Duurder betekent niet automatisch beter, maar let op zaken als:

  • Het gebruikte materiaal. Hoe natuurlijker, hoe sterker
  • De mogelijkheid tot het verkrijgen van een sample van je gekozen vloerkleed of tapijt. Op die manier ontdek je niet alleen of de gekozen kleur past, maar ook welke kwaliteit het kleed heeft. Handig dus!

Steeds meer producten worden online gekocht, jouw vloerkleed misschien ook. Wil je zeker weten dat je een kleed koopt dat aan al jouw eisen voldoet?! Lees dan vooral de online reviews. Hoe meer reviews, hoe beter je een beeld kunt schetsen van de service, kwaliteit van de kleden en de webshop zelf. Lees ook vooral het retourbeleid, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Kies wat bij je past, niet wat nu hip is

Om een keuze te maken kun je opzoeken welke kleuren nu helemaal hip en trending zijn. Helemaal trending zijn de beige vloerkleden. Met beige geef je net een beetje kleur aan je interieur, maar vooral niet teveel. Bovendien is beige een stuk minder vlek gevoelig dan bijvoorbeeld een wit kleed. Hartstikke leuk een hippe kleur, maar belangrijker is of het vloerkleed bij je past. Past beige bij jou? Dan moet je alleen nog kiezen voor een rond-, vierkant- of rechthoekig kleed.

Is beige niet jouw kleur? Geen probleem, van een bonte bloemen verzameling tot strak zwart of de blauwe vloerkleden. Kies het kleed of het tapijt dat jij wilt, niet omdat het hip en trending is, maar omdat het bij jou past. Op die manier maak jij jouw huis zo knus als je het zelf wilt.

advertentie
advertentie
advertentie