Afbeelding
Foto door Stuart Pritchards via Pexels

Zó maak je mooie opnames van Barneveld

Partnercontent

Wil je het prachtige dorp Barneveld op de gevoelige plaats vastleggen? Dan moet je oog voor compositie hebben, moet je de juiste apparatuur hebben én moet je de nodige tijd vrijmaken. Het maken van de perfecte opnames kost nu eenmaal tijd.

Op welke manier je de opnames gaat maken, is volledig aan jou. Het leuke is dat je op meerdere manieren deze opnames kunt maken.

Met een fotocamera

Eén van de mogelijkheden die je hebt, is om met een camera prachtige foto’s te maken. Onder meer van het landgoed Schaffelaar en de Oude Kerk kunnen prachtige foto’s gemaakt worden.

Als je met jouw camera door Barneveld heen loopt, zie je al snel nóg veel meer fraaie composities. Fraaie straatjes. Fraaie gebouwen. En fraaie details die je op de gevoelige plaats vast kunt leggen.

In de stad kun je eigenlijk alle kanten op met een fotocamera. Als je helemaal een bijzondere foto wilt maken, kun je je eens wagen aan nachtfotografie. Ook kun je met de zonsondergang of zonopkomst prachtige foto’s maken. Niet alleen de binnenstad van Barneveld is prachtig, maar ook de omliggende natuurgebieden.

Met een videocamera

Opnames hoeven niet altijd een stilstaand beeld te zijn. Nee, in de stad Barneveld kun je ook prima met een videocamera uit de voeten. Als je met een videocamera opnames wilt maken, moet je hoe dan ook erg creatief zijn. Mogelijk kun je via bijvoorbeeld social media of YouTube inspiratie op doen voor opnames met een videocamera.

Met een drone

Heb je jouw drone vliegbewijs gehaald? Dan kun je ook met een drone prachtige opnames maken. Voordat je dit gaat doen, moet je je wel heel goed verdiepen in de wet- en regelgeving. Dat is echter iets wat je gaat leren als je jouw vliegbewijs gaat halen.

Als je eenmaal een drone vliegbewijs hebt, kun je legaal en veilig vliegen in de Europese Unie. Dit betekent dat je dus ook legaal en veilig opnames van Barneveld kunt maken, zolang je je aan alle regels houdt.

Met een drone kun je echt waanzinnig fraaie opnames maken. Je kunt ervoor kiezen om de binnenstad van Barneveld met een drone vast te leggen, maar je kunt ook kiezen voor het filmen van de buitengebieden. Ongeacht waar je voor kiest, geniet je van prachtige beelden. Dat komt onder meer doordat een drone vanuit een unieke hoek beelden vastlegt; van bovenaf.

Bovendien kun je met een drone alle mogelijke kanten op vliegen. Je kunt op je gemakje met de drone naar de Oude Kerk toevliegen, waarna je met de drone plots de lucht in kan gaan. Op die manier kun je echt hele gave opnames maken van de Oude Kerk in het prachtige Barneveld.

Ook bij een drone komt het weer aan op creativiteit. Durf creatief te zijn, maar hou je wel echt aan alle regels. Daarmee hou je het leuk en veilig voor jezelf, maar ook voor andere dronebestuurders. Wel zo wenselijk, aangezien meer en meer mensen gebruik maken van een drone! 

advertentie