Afbeelding
Foto: Unsplash

5 Tips om je vloerkleed professioneel te laten reinigen

27 oktober 2021 om 12:02 Partnercontent

Een vloerkleed verleent een royale en luxueuze uitstraling aan elk wooninterieur. De grandeur hiervan wordt echter aanzienlijk vermindert wanneer vuil en vlekken hun intrede beginnen te maken. Zoals elk ander meubelstuk of interieur accessoire dient ook een vloerkleed van tijd tot tijd goed gereinigd te worden. Je kunt kleine vlekken en ongelukjes natuurlijk even zelf oplossen met wat azijn of baksoda, maar uiteindelijk zal er toch een dieptereiniging plaats moeten vinden om het er weer als nieuw uit te laten zien.

Een vloerkleed reinigen door tussenkomt van een professional bedrijf zal tevens de duurzaamheid ervan aanzienlijk verhogen. En laten we eerlijk zijn, je voelt je ook veel prettiger als je weet dat je kinderen en/of huisdieren op een helder en kraakschoon kleedje kunnen spelen, dat volledig bacterievrij is. In deze gids geven wij je 5 tips waarmee je rekening moet houden als je een professionele tapijtreiniging laat uitvoeren.

1. Kies voor een ervaren en gerenommeerde vloerkleed reiniger

Een bedrijf dat al enkele jaren in de branche werkzaam is, heeft uiteraard meer ervaring opgedaan dan een splinternieuw bedrijf dat net komt kijken. Ze weten op een professionele manier met klanten om te gaan en zullen jouw vragen met meer gemak en expertise kunnen beantwoorden. Ook de reputatie van het bedrijf is van groot belang. Goede recensies zijn hierbij een uitstekende indicatie van de kwaliteit van hun services klanttevredenheid. Een simpele zoekopdracht naar de bedrijfsnaam levert vaak al genoeg resultaat op in de zoekmachines.

2. Welke apparatuur en vloerkleed reiniger zullen er voor tapijtreiniging gebruikt worden?

Er zijn verschillende soorten apparatuur beschikbaar voor het industrieel en professioneel reinigen van een vloerkleed. Ook de reinigingsmiddelen waarmee de werkzaamheden uitgevoerd zullen worden zijn erg belangrijk. Informeer hiernaar bij het bedrijf dat u voor deze diensten wil inhuren. Een bekwaam bedrijf dient namelijk gebruik te maken van professionele apparatuur en reinigingsmiddelen. Indien een bedrijf niet voldoende informatie kan verstrekken over de verschillende soorten apparatuur en middelen die gangbaar zijn in de branche en waarom zij hebben gekozen voor een bepaald merk of methode, is het wellicht verstandig een andere keus te maken.

3. Welke garantie wordt er tijdens en na de reiniging aangeboden?

Waar mensen aan het werk zijn worden er soms fouten gemaakt. Maar niemand wil een product kopen of een dienst inhuren waarbij zij als verliezer uit de bus komen. Wat gebeurt er eigenlijk als er tijdens het reinigen iets mis gaat en jouw kostbare vloerkleed geruïneerd is? Het is dus van essentieel belang dat het bedrijf van uw keuze ook de garantie kan bieden dat je bij eventuele brokken naar redelijkheid vergoed zult worden. Deze garantie is ook een aanduiding van hoe zelfverzekerd het bedrijf is in het aanbieden van een adequate dienstverlening.

4. Kies voor een lokaal bedrijf

Indien je een vloerkleed wil laten reinigen, dan heb je uiteraard het liefst dat het zo snel mogelijk gebeurd. Het biedt weinig soelaas om de beste tapijtreiniger in het land aan te trekken en je een maand lang moet wachten voordat je geholpen kunt worden, omdat ze van ver moeten komen en het niet in hun dagelijkse schema past. Het is daarom een goed idee om een bedrijf in je directe omgeving uit te kiezen, zodat je snel en vakkundig geholpen kunt worden. Een ander voordeel van een lokale tapijtreiniger is dat zij snel op locatie kunnen zijn bij eventuele hulp of after service die je nodig hebt na het reinigen.

5. Wat zijn redelijke tarieven en wat mag een vloerkleed reinigen kosten?

Het laatste, maar uiteraard niet minder belangrijk, is het totale kostenplaatje. Wat is een redelijk tarief en hoeveel mag tapijtreiniging maximaal kosten? Zoals bij iedere aankoop van een dienst of product, geldt ook hier weer dat goedkoop soms duurkoop kan zijn. Je wilt natuurlijk het liefst een bedrijf inhuren dat eerlijke tarieven hanteert en de beste resultaten levert. Daarom is het nooit verstandig een bedrijf puur op basis van de goedkoopste tarieven te selecteren. Gebruik de eerder genoemde tips als leidraad om een aantal gegadigden te vinden en een goed gefundeerd besluit te nemen. Blijf wel alert en vraag een offerte van het totale kostenplaatje aan. Zo weet je zeker dat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan die net zo onaangenaam aanvoelen als het vloerkleed dat je wilt reinigen.

Zoals je inmiddels gemerkt zult hebben, zijn er enkele essentiële zaken die ervoor kunnen zorgen dat het professioneel laten reinigen van een vloerkleed probleemloos verloopt. Met deze mini gids in gedachten kan het inhuren van de juiste tapijtreiniger geen probleem meer zijn. Je zult in ieder geval een verantwoordelijke keus maken en nog jarenlang kunnen genieten van een schoon tapijt of vloerkleed.

advertentie
advertentie
advertentie