Afbeelding
Foto door form PxHere

3 tips waar je op moet letten bij het kopen van een ouder huis

11 januari 2021 om 08:12 Partnercontent

Wanneer je overgaat tot de aankoop van een huis, kan het best het geval zijn dat het een wat ouder huis is dan gemiddeld. Dat is over het algemeen geen probleem, maar het is wel van groot belang dat je er gedurende de aankoop van de woning op let dat de woning niets belangrijks mankeert. Wanneer een huis wat ouder is is het gebruikelijk dat ook bepaalde belangrijke zaken aan het huis wat verouderd kunnen zijn. Hieronder vindt je 3 tips waar je op zou moeten letten bij het kopen van een wat ouder huis.

Isolatie

Voor veel mensen is een goede isolatie belangrijk. Dit is dan ook niet onlogisch, want een goede isolatie kan veel vervelende situaties voorkomen. Zo is een goede isolatie bijvoorbeeld een investering voor een lagere energierekening. Dit heeft met name te maken met het feit dat de warmte makkelijker binnen gehouden wordt, waardoor de verwarming minder energie verbruikt. Daarnaast zul je met een goede isolatie ook een stuk minder snel kampen met geluidsoverlast van buiten of van de buren. Ook andersom, om je buren niet tot last te zijn is een goede isolatie handig.

De staat van het dakkapel

Het kan best zo zijn dat het huis dat je op het oog hebt een dakkapel heeft. Als de woning ietwat aan de oude kant is, zal het dakkapel waarschijnlijk ook hier en daar wat verouderd zijn. Als je dit huis toch graag wilt is het een absolute aanrader wel te zorgen dat het dakkapel wordt voorzien van de nodige onderhoud. Het aanvragen van een dakkapel offerte kan hierbij een goede optie zijn. Op deze manier weet je immers van te voren wat het zou kosten als je het dakkapel zou laten repareer of er een bepaalde onderhoud aan zou laten verrichten.

Bekijk schade aan de binnenkant

Een oud huis kan van buiten in sommige gevallen wat minder fris ogen, maar het is minimaal net zo belangrijk de binnenkant goed na te lopen. Zorg dus dat je wanneer je de woning gaat bezichtigen goed kijkt of er schade is binnenin de woning. Dit kan bijvoorbeeld een mankement zijn aan de vloer, maar ook aan het plafond. Ook kun je er hierbij op letten of de woning bijvoorbeeld veel kraakt als je er doorheen loopt. Zorg dat alles wel op zijn minst dusdanig stevig is dat er geen sprake is van onveilige situaties als je er woont.

advertentie
advertentie
advertentie