Afbeelding
Reclame op je auto

3 tips om goedkoop je auto te voorzien van reclame

14 juni 2021 om 09:07 Partnercontent

Heb je een eigen bedrijf en wil je graag je auto gebruiken om daar al rijdend en parkerend reclame voor te maken? Dat is uiteraard mogelijk, en het hoeft niet eens zo veel te kosten. We bespreken drie manier om goedkoop je auto te voorzien van reclame.

Zelf stickers plakken

Een goedkope manier om van je auto een rijdende reclame-uiting te maken, is door bestickering te gebruiken. Je kunt relatief goedkoop auto stickers laten maken. Wanneer je deze zelf plaatst, ben je al helemaal goedkoop uit. Ga wel voor stickers met een wasstraat bestendige beschermlaag, want deze hebben een aanzienlijk langere levensduur (minimaal 7 jaar!). Maak voordat je de stickers aanbrengt het oppervlak waar je ze op wilt aanbrengen goed schoon. Houd er wel rekening mee dat autostickers blijvende markeringen kunnen achterlaten op je auto.

Magneetplaten

Wil je graag wat flexibeler kunnen omspringen met de reclame op je auto en deze kunnen weghalen of verplaatsen wanneer je dat wilt? Dan kun je in plaats van sticker magneetplaten laten maken. Het ontwerp wordt geprint op magneetfolie en daarna afgewerkt met glanslaminaat. Vervolgens kun je ze gemakkelijk op een vlakke plek op je auto aanbrengen. Het is verstandig om de magneetplaten om de paar dagen te verwijderen en de auto goed schoon te maken om te voorkomen dat er verkleuring of andere permanente overblijfselen op de auto ontstaan. Vermijd lange blootstelling van je auto met magneetplaten aan zon of warmte, want dan kan de laklaag van de auto gaan roesten of beschadigd raken.

Bord of object op het dak

Op het dak van je auto is natuurlijk in principe ook ruimte voor een reclame-uiting. Dat kan een bord zijn zoals bij een rijschool, of een object zoals je bijvoorbeeld bij Red Bull-auto’s ziet. Met behulp van dakdragers creëer je extra mogelijkheden om iets boven op je auto te plaatsen. Maar wat is toegestaan? Er mag best wat, zolang het de rijeigenschappen van de auto niet in gevaar brengt, er geen scherpe delen aan zitten er geen delen in beweging komen tijdens het rijden. Het object mag tijdens het rijden niet verlicht zijn. De maximale hoogte van je auto inclusief het reclameobject mag maximaal 4 meter zijn. Rijd je ermee op verharde wegen, dan mag de maximale breedte 2,55 meter zijn. Op onverharde wegen is dat 2,20 meter. Zodra het object uitsteekt achter de auto, gelden de regels voor een uitstekende lading.

Zo creëer je zelf een rijdende reclamezuil voor weinig geld. Je betaalt niet om te mogen adverteren, want je doet het immers op je eigen bezit: je auto!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie