Afbeelding
.

Tips om te profiteren van veel voordeel

11 juni 2021 om 10:04 Partnercontent

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe TV, laptop, telefoon of een ander elektronisch apparaat ben je al snel veel geld kwijt. Toch vinden we het wel leuk om zo af en toe nieuwe gadgets te kopen en soms is een apparaat gewoon aan vervanging toe. Gelukkig kun je tegenwoordig gemakkelijk besparen op elektronica. Wij geven je graag een aantal tips waarmee je slim kunt profiteren van heel veel voordeel. 

Kies een ouder model

Ga jij altijd voor het model wat net in de winkel ligt? Wacht daar dan voortaan een jaartje mee, want hierdoor kan je veel geld besparen. Wanneer een nieuw model uitkomt wordt het ‘oudere’ model direct goedkoper. Kijk bijvoorbeeld naar de MacBook Pro. Toen de MacBook Pro 2019 uitkwam werd het 2018 model direct honderden euro’s goedkoper. Het kan dus zeker helpen om in de gaten te houden wanneer nieuwe modellen gelanceerd worden. Wanneer je niet op zoek bent naar elektronica met de nieuwste technologieën, kan je er ook altijd voor kiezen om een model te kopen van meerdere jaren geleden. Hier bespaar je nog meer geld mee. 

Ruil je oude apparaten in

Wanneer je nieuwe elektronica wilt kopen heb je vaak ook nog oude apparaten staan. Deze apparaten zijn misschien wat verouderd, maar kunnen nog wel geschikt zijn voor een tweede leven. Door deze producten te verkopen voordat je iets nieuws koopt bespaar je weer op je nieuwe product. Het verkopen van oude elektronica kan gemakkelijk via marktplaats of Facebook. Soms is het ook mogelijk om je oude elektronica tegen korting in te leveren op de plek waar je nieuwe producten gaat kopen. 

Refurbished elektronica

Een van de makkelijkste manieren om geld te besparen op telefoons, laptops en tablets is door te gaan voor een refurbished product. De markt voor refurbished artikelen is de afgelopen jaren flink gestegen, waardoor er tegenwoordig een groot aanbod is. Of je nou opzoek bent naar een iPhone, Samsung, MacBook of HP laptop, bij refurbished leveranciers is er voor ieder wat wils. Alle refurbished producten worden uitvoerig gecontroleerd door experts op meer dan 50 punten. Wanneer er tijdens de controle een defect onderdeel wordt aangetroffen wordt dit gerepareerd of compleet vervangen. Daarna worden de producten schoongemaakt en voorzien van de nieuwste software. Zo weet je zeker dat je een kwalitatief goed product koopt. Om alle twijfels bij klanten weg te nemen bieden veel refurbished leveranciers een garantie van 2 jaar. Een webshop als refurbished.nl doet hier nog een schepje bovenop. Zij bieden 3 jaar garantie aan op hun gehele assortiment. Hun assortiment bestaat uit oudere en nieuwere modellen, die je gemakkelijk kunt vergelijken in prijs. Zo bespaar je gemakkelijk tot -60% op je aankoop! 

Koop op het juiste moment

Koop jij nieuwe elektronica gewoon wanneer je het nodig hebt? Dan betaal je al snel te veel geld. Veel webshops houden namelijk rekening met de verschillende feestdagen in het jaar. Zo zijn er altijd heel veel kortingsacties op black friday, kerst en sinterklaas. Dus is het bijna december? Wacht dan even met het aanschaffen van jouw nieuwe product. In december kun je gemakkelijk veel geld besparen op alle elektronische producten. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie