Afbeelding
Sfeer.nl

4 veelgemaakte fouten bij het kopen van een salontafel

Partnercontent

Heb je de laatste tijd een groot deel van de meubels in jouw huis vervangen, maar is de salontafel nog hetzelfde? Dan is dit mogelijk het volgende meubel dat op de lijst staat. Bij de aankoop van dit meubel raden wij je aan niet over één nacht ijs te gaan. Waarom niet? Omdat je dan mogelijk een salontafel koopt waar je al snel spijt van hebt. Om dit te voorkomen zetten wij hier 4 veelgemaakte fouten bij het kopen van een salontafel op een rijtje.

1. Er blijft te weinig loopruimte over

In de gemiddelde zithoek staan behoorlijk wat meubels. Zo staat er eigenlijk altijd een bank, tv-meubel en salontafel. Daarnaast is de kans groot dat er ook nog een paar stoelen staan. Door het grote aantal meubels kan een zithoek behoorlijk vol raken. Kijk daarom goed naar de lengte en breedte van een salontafel. Als je voor een relatief lange en brede tafel kiest, neemt deze veel ruimte in beslag. Hierdoor blijft er mogelijk weinig loopruimte over en dat is niet wenselijk.

2. Te hoge of te lage salontafel kopen

Naast de lengte en breedte moet je bij de aankoop van een salontafel ook naar de hoogte kijken. Helaas zijn er maar weinig mensen die dit doen. Als je niet op de hoogte let, koop je mogelijk een te hoge of te lage salontafel. Een zithoek met een te hoge salontafel komt rommelig over, terwijl een te lage salontafel ook geen pretje is. Wanneer het tafelblad relatief laag is, moet je namelijk ver voorover bukken om iets op tafel te zetten of van tafel te pakken. Om de juiste hoogte te bepalen, neem je de hoogte van de zitting van jouw bank als uitgangspunt.

3. Geen oog hebben voor het ruimtelijk effect

Een andere veelgemaakte fout bij het kopen van een salontafel is dat mensen geen oog hebben voor het ruimtelijk effect. Een dichte salontafel is praktisch, want hier kun je tijdschriften en allerlei andere spullen in opbergen. Besef je wel dat de zithoek ook een stuk voller oogt als je hier een dichte salontafel neerzet. Als er veel ruimte is, heeft dit niet of nauwelijks gevolg voor het ruimtelijk effect. Is jouw zithoek redelijk klein? Kies dan liever voor een open salontafel. Doordat je onder het tafelblad door kunt kijken, oogt een zithoek een stuk ruimtelijker.

4. Niet weten wat er allemaal mogelijk is
Haastige spoed is zelden goed. Dit spreekwoord is ook van toepassing op de zoektocht naar een nieuwe salontafel. Als je te snel een keuze wilt maken, krijg je hier ongetwijfeld spijt van. Nadat je een tafel gekocht hebt, zie je mogelijk een tafel die je veel mooier vindt. Verdiep je daarom eerst goed in de mogelijkheden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de salontafels van Sfeer.nl. Op deze manier krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Dit helpt jou ongetwijfeld een weloverwogen keuze te maken.

advertentie
advertentie