Afbeelding
Foto: Shutterstock

Geef ruimtes een luxe uitstraling met keramische tegels

4 maart 2022 om 07:20 Partnercontent

Het inrichten van een ruimte in huis vergt dat je aandacht besteed aan verschillende elementen. Denk aan de kleur verf of behang op de wanden, de afwerking van het plafond met inbouwspots of bijvoorbeeld een grote hanglamp en denk aan de vloer. De keuze voor keramische tegels is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Ze geven ruimtes een luxe uitstraling! Dat geldt in het bijzonder voor marmer tegels. Kenmerkend voor marmer tegels zijn de fraaie, vaak wat donkerder lijnen die zichtbaar zijn in de natuursteen. De lijnen zijn het gevolg van vuil, wat men in de steen perst. In theorie zou je marmer tegen kunnen komen zonder deze donkere lijnen. De kans hierop is echter minimaal, daar zuiver marmer zeer zeldzaam is.

Voordelen van het gebruik van keramische tegels 

Aan het gebruik van keramische tegels zitten verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat de tegels eenvoudig schoon te houden zijn. Mocht er wat vuil op de tegels terechtkomen, dan neem je ze eenvoudig af met een vochtige doek. Bang voor vlekken hoef je niet te zijn! Het risico op vlekken in de vloer is zeker bij het gebruik van hout groot. Het is een van de voornaamste redenen, waarom men een houten vloer sterk afraadt voor bijvoorbeeld de hal en keuken. Zeker met jongere kinderen, is de kans op vuil op de grond groot. Daarbij lopen zij met hun natte schoenen van de deur door naar de woonkamer. Het leidt tot schade aan de houten vloer in de gang. Met keramische tegels heb je hier geen last van.

Keramische tegels zijn een hele duurzame keuze 

Niet alleen zijn de keramische tegels eenvoudig schoon te houden en is de kans op kringen in de vloer minimaal. Ook bieden deze tegels het voordeel, dat ze jaren mooi zullen blijven bij een normaal onderhoud. Een hele duurzame keuze! De hoogwaardige materialen waarmee de keramische tegels geproduceerd worden, maakt dat een vervaging van de kleur van de tegels niet snel op zal treden. Het feit dat de tegels volledig waterdicht zijn, maakt ze geschikt voor zowel de woon- en slaapkamer als ook voor een vochtige badkamer of keuken. Wist je dat keramische tegels gemaakt worden met een combinatie van zand, mineralen en klei? Door de tegel op een zeer hoge temperatuur te bakken, krijg je een uiterst stevige vloer.

Tegels in tal van verschillende soorten

De keramische tegels worden in tal van verschillende soorten en formaten aangeboden. Zo vind je altijd een type tegel, die past bij de rest van het interieur in jouw woning. Kies je voor de eerder omschreven marmer tegel, of ga je voor een alternatief? Er zijn verschillende aanbieders van deze vloeren in Nederland. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie