Afbeelding
Foto: Shutterstock

Laat je badkamer als nieuw lijken met deze handige tips

17 februari 2022 om 12:42 Partnercontent

Een renovatie van de badkamer hoeft niet direct te betekenen dat de ruimte opnieuw moet worden ingericht. Met kleine aanpassingen en herstelwerkzaamheden lijkt de ruimte al snel als nieuw! Heb je bijvoorbeeld al eens gebruik gemaakt van een voegenstift? Het is een handig hulpmiddel, waarmee je de verkleurde voegen in de badkamer een nieuwe kleur geeft. Aanbieders van dit hulpmiddel laten je kiezen uit een breed scala aan kleuren. Denk aan voegenwit, zilvergrijs, lichtgrijs en bijvoorbeeld antraciet. Zo vind je altijd een kleur, die past bij de tegels in de badkamer. Ook meer opvallende kleuren als rood, oranje en blauw behoren tot de mogelijkheden. Welke kleur geef jij de voegen in de badkamer?

Gebruik van een voegenstift is heel eenvoudig

Het gebruik van een voegenstift is heel eenvoudig. Je hoeft het hulpmiddel niet eerder gebruikt te hebben om hiermee uit de voeten te kunnen. Het middel werkt op waterbasis. Dit maakt het product tot een milieuvriendelijk hulpmiddel. Daarbij is het middel niet giftig. Dit is een fijne gedachte wanneer er kinderen en huisdieren door je woning lopen. Voordat je de voegenstift aanbrengt dien je de te behandelen plekken te ontvetten. Je schudt de voegenstift en brengt het geleidelijk aan op de voegen.

Andere prettige eigenschappen van een voegenstift

Niet alleen is een voegenstift eenvoudig te gebruiken en milieuvriendelijk. Er zitten meer voordelen aan dit hulpmiddel om de badkamer te renoveren. Het middel werkt waterafstotend, wat voorkomt dat er vocht tussen de voegen van de tegels door kan sijpelen. Dit zou de lijm van de tegels kunnen verzwakken waardoor deze in het ergste geval los komen te zitten. Daarbij trekt het vocht in de wand, wat voor de stabiliteit hiervan niet wenselijk is. Ook zorgt de voegenstift voor een anti-schimmel coating op de voeg. De voeg zal hierdoor minder snel vuil worden. Er is niets vervelender dan schimmelvorming in de badkamer. Een ruimte waar hygiëne juist zo belangrijk is.

Versleten voegen vaak reden tot renovatie badkamer

Juist de voegen in de badkamer zijn voor veel mensen reden om de ruimte te vernieuwen. Ze kiezen er bijvoorbeeld voor om het tegelwerk opnieuw aan te laten brengen. Een forse investering, die vaak helemaal niet nodig is bij het herstel van de voegen. Het verwijderen van een oude voeg zou een goed alternatief zijn voor het gebruik van een voegenstift. Nadeel daarvan is dat het verwijderen van een voeg vaak niet eenvoudig is. Je wilt voorkomen dat de tegels in de badkamer beschadigd raken. Iets waarop de kans relatief groot is bij het gebruik van tools voor het verwijderen van oude voegen. Handmatig een oude voeg verwijderen kost veel tijd en vergroot het risico op schade aan tegels verder. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie