Afbeelding
Foto Upgrow

Dit is waarom een mooie website belangrijk is voor jou als hovenier

14 februari 2022 om 07:23 Partnercontent

Wil je tegenwoordig succesvol kunnen hovenieren en je eigen hoveniersbedrijf runnen? Dan kun je feitelijk niet heen om een aantrekkelijke en goed vindbare website. Met een kwalitatief goede hovenier website bereik je een grote groep mensen en kun je jezelf en je diensten perfect presenteren. Mocht je zelf geen technisch inzicht hebben in hoe je een eigen hovenier website maakt, dan kun je hiervoor het beste een ICT-specialist inschakelen. Maar wat is nu eigenlijk precies het belang van een goed gebouwde en technisch goed werkende homepage voor hoveniers? Welke voordelen heeft een professionele hovenier website jou als ondernemer allemaal te bieden? Lees snel verder om daar achter te komen, want in dit artikel staat alles over het belang en de voordelen van een strak opgezette hovenier website.

Vergroot het aantal klanten van je hoveniersbedrijf

Er zijn tal van redenen om te zorgen voor een hovenier website die er mooi uitziet én technisch goed werkt. In de eerste plaats kun je door gebruik te maken van een aantrekkelijke en goed bereikbare hovenier website je klantenkring op een slimme manier vergroten. Door gebruik te maken van mooie foto’s, een overzichtelijke site te (laten) bouwen en het gemakkelijk te maken om met jou in contact te komen, zorgt een hovenier website er al snel voor dat je klantenkring groter wordt. 

Bespaar veel tijd met je eigen website

Een andere reden om als hovenier te zorgen voor een goede en mooi vormgegeven website, is de tijdsbesparing die een professionele bedrijfssite oplevert. Een eigen website bespaart je tijd, doordat klanten je bijvoorbeeld kunnen mailen of jou via een online contactformulier kunnen benaderen, in plaats van telefonisch of ‘live’. Doordat je online wordt benaderd, kun je als hovenier zelf bepalen wanneer je de e-mails beantwoordt. Je hoeft direct te reageren op vragen van je klanten.

Gebruik jouw website als informatiepunt

Een eigen hovenier website kun je perfect gebruiken als centraal informatiepunt voor geïnteresseerden en klanten. Beschrijf uitgebreid jouw producten en diensten en geef geïnteresseerden of (bestaande) klanten alle informatie die ze nodig hebben en die hen stimuleert om bij jou hun tuin te laten verzorgen.

Benut de statistieken die jouw website oplevert

Een van de grote voordelen van een eigen website voor je hoveniersbedrijf, is dat het bezoek meetbaar is. Websites leveren statistieken op, waar je van alle mee kunt om jouw dienstverlening en bedrijf te verbeteren. Zo kun je met de cijfers die jouw website oplevert bijvoorbeeld in kaart brengen hoe waar de bezoekers vandaan komen en of ze al dan niet een offerte bij je opvragen. 

Zorg voor een mooie opmaak als visitekaartje

Door je website mooi vorm te geven en strak op te bouwen, kun je als hovenier laten zien dat je van stijl en klasse houdt. Een frisse homepage is zo een prachtig visitekaartje, waarmee je een belangrijk signaal afgeeft richting de buitenwereld. Realiseer je hierbij ook dat bezoekers vaak in enkele seconden beslissen of ze, bij het zien van een website, blijven hangen of afhaken en naar een concurrerende website surfen. Je krijgt als hovenier, net als iedere andere ondernemer, met je website vaak geen tweede kans om een eerste indruk te maken. Vergeet hierbij niet dat websites gemiddeld genomen eens per drie à vier jaar een fikse opknapbeurt nodig hebben qua uitstraling en looks. Zo blijf je als hoveniersbedrijf aantrekkelijk voor de klanten bij jou in de buur. 

Je profiteert van relatief gezien lage kosten

Ten slotte is een mooie website voor je hoveniersbedrijf fijn vanwege de relatief gezien lage kosten van een eigen homepage in vergelijking met meer traditionele vormen van p.r. maken. De kosten die je hebt aan een eigen hovenier website zijn in elk geval voordeliger en efficiënter dan gebruikmaken van foldermateriaal of televisie- dan wel radioreclames. Redenen genoeg dus om als hovenier te gaan voor een heldere, mooi opgemaakte en goed werkende eigen homepage.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie