Afbeelding
Badkamer inspiratie

Alles over zwarte kranen in de badkamer

Partnercontent

Het is echt een trend en dat zal het ook nog wel even blijven: zwarte kranen in de badkamer! Zwarte kranen bieden veel mogelijkheden en passen bij vrijwel alle badkamerstijlen. We vertellen je in deze blog alles over zwarte kranen!

Soorten zwarte kranen

Je wil je nieuwe badkamer ontwerpen en vraagt je misschien wel af welke badkamerkranen verkrijgbaar zijn in het zwart. Wastafelkranen zijn al een voor langere tijd verkrijgbaar in het (mat) zwart. Maar ook de douchekranen, thermostaten en badkranen zijn er in het zwart. Hierdoor kan je dus alle kranen in de badkamer vervangen voor een zwarte kraan. Dit zorgt voor rust en eenheid, wel zo fijn! Daarnaast zijn veel zwarte kranen ook in een matte versie verkrijgbaar. Ideaal als je voor een industriële badkamer wil gaan!

Combineren zwarte kranen

We noemden net al de industriële stijl, maar zwarte kranen passen bij vele stijlen. Je kan ze combineren met vele kleuren en materialen, dit maakt ze ook zo populair! Vaak worden er combinaties gemaakt met hout(look) en natuursteen. Beide zorgen voor een warme en natuurlijke uitstraling! Ook voor een tijdloze uitstraling zijn deze kranen geschikt. Door te kiezen voor een simpele witte of zwarte tegel behoudt je de eenvoud van een tijdloze badkamer. Je zal er misschien niet snel aan denken, maar voor kleurrijke badkamers zijn zwarte kranen ook zeer geschikt. Ze zorgen dan voor een mooi contrast en behouden daarnaast de rust in de badkamer.

Voordelen zwarte kranen

Naast dat zwarte kranen bij vrijwel alle badkamerstijlen passen, zijn er ook nog een aantal andere voordelen te benoemen:

1.  Zwarte kranen zijn minder gevoelig voor vlekken. Doordat de kranen vaak behandeld worden met een zwarte coating, zie je vlekken minder snel dan bijvoorbeeld bij chromen kranen.

2. Vloekt niet bij andere materialen. Door de kleur passen deze kranen bij vrijwel alle materialen. Je kan zwarte kranen dus met vrijwel alle materialen combineren zonder dat het vloekt!

3. Het aanbod is uitgebreid. Vaak denken mensen dat het aanbod beperkt is, maar niks is minder waar. Bijna alle kranen zijn in een zwarte variant verkrijgbaar. Ook kokend waterkranen zijn vaak verkrijgbaar in het zwart.

Nadelen

Helaas kennen zwarte kranen ook nadelen. Het grootste nadeel is de het onderhoud, zwarte kranen moeten regelmatig worden schoongemaakt. Ook zal je op moeten passen met de schoonmaakmiddelen die je gebruikt. Door de coating kan je bijvoorbeeld geen schuurmiddelen gebruiken. Deze maken kleine krasjes in de kraan waardoor deze beschadigd.

Badkamer inspiratie

Weet jij al precies hoe jouw nieuwe droombadkamer eruit komt te zien? Elke badkamer is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat zie je terug in de opgeleverde badkamers bij onze klanten. Wil je graag de laatste trends in je badkamer? Laat je dan inspireren door onze blogs. Heb je al een beeld van hoe jouw droombadkamer eruit moet komen te zien? Ontwerp jouw badkamer gemakkelijk met onze 3D planner. Dit ontwerp kan je meenemen naar een van onze winkels, daar kunnen onze adviseurs je helpen met het realiseren van je complete badkamer.

advertentie