Afbeelding
Foto door Anabella Castro via Pexels

Hoe zit het met het gebruik van ladegeleiders?

Partnercontent

Een ladegeleider is in veel huizen niet te missen. Het is onderdeel van goed hang- en sluitwerk van je kasten. Er zijn veel manieren waarop je ladegeleiders kunt toepassen. Bij het kiezen van de juiste ladegeleider komt meer bij kijken dan je denkt!

Waar kun je ladegeleiders voor gebruiken?

Er zijn diverse soorten ladegeleiders. Je hebt rolgeleiders, kogelgeleiders, softclose geleiders en de traditionele houten ladegeleiders die je veelal vind in gedateerde keukens. Ladegeleiders kun je in principe gebruiken voor alle soorten kasten. Je kunt ze toepassen in de woonkamer, badkamer, slaapkamer, keuken, noem maar op. Ladegeleiders zijn bedoeld voor het soepel openen van alle lades in je kast. Onze kasten zijn belangrijke meubels, daarom is het van belang te investeren in goede ladegeleiders.

Welke ladegeleider is het beste voor mij?

Er zijn meerdere mogelijkheden om uit te kiezen. Het lijkt allemaal zo simpel, alleen worden velen overspoeld met alles wat er kan voor hun kasten. Rolgeleiders zijn ladegeleiders waarbij de lade als het ware over de geleider rolt. Dit is een al iets ouder maar ook inconsistent model wanneer je dit vergelijkt met kogelgeleiders. Kogelgeleiders zijn kogelgelagerd en zorgen voor een soepele en strakke beweging. Daarnaast kun je kiezen voor kogelgeleiders die zijn voorzien van softclose.

De voordelen van softclose

Goede kwaliteit ladegeleiders zijn een vereiste voor fijn en modern wonen. Softclose ladegeleiders passen hier helemaal bij! Een softclose ladegeleider is voorzien van een systeem dat ervoor zorgt dat de lade zacht afsluit en voorziet de geleider van een demping. Voor velen is een kogelgelagerde softclose ladegeleider een fantastische keuze. Niets is vervelender dan lades die niet soepel openen en sluiten en tevens met een harde knal dicht gaan. Met kogelgelagerde softclose ladegeleiders is dit voorgoed verleden tijd! Je zult versteld staan van het gemak en comfort dat deze ladegeleiders te bieden hebben.

Hoe kun je nieuwe ladegeleiders het beste onderhouden?

Dit is een vraag die vaak gesteld wordt, maar waar vaak weinig antwoorden op te vinden zijn. Wanneer je de ladegeleiders eenmaal hebt gemonteerd kun je genieten van jouw kasten met volle teugen. Alleen ben je er dan echter nog niet helemaal. Ladegeleiders zul je zo nu en dan moeten onderhouden. Zoals met de meeste producten hebben ook ladegeleiders onderhoud nodig voor langdurig goed functioneren en een langere levensduur.

Wat je kunt doen, is de ladegeleiders regelmatig invetten en opnieuw afstellen, zoals voor vele soorten meubelbeslag geldt. Kogelgelagerde geleiders bevatten vaak kogellagervet, zolang dit in tact blijft hoeven deze niet verder ingesmeerd te worden. Echter, wanneer dit begint de vervagen dan is regelmatig onderhoud belangrijk. Smering is belangrijk wanneer de geleider in bijvoorbeeld badkamerkasten worden gebruikt, hier krijgen ladegeleiders namelijk te maken met blootstelling aan vocht, en dat heeft invloed op de levensduur.

Dus, ladegeleiders hebben onderhoud nodig, maar met softclose kogelgeleiders zijn gelukkig onderhoudsarm en gaan lang mee. Super fijn wanneer je lang wilt genieten van jouw nieuwe, verbeterde of zelfgebouwde kasten!

Hoe kun je ladegeleiders het beste monteren?

Ladegeleiders monteren is simpel wanneer je de maten eenmaal voor elkaar hebt. Dit doe je VOORDAT je de ladegeleiders koop! Wanneer je ze eenmaal geleverd hebt gekregen is dit kinderspel. Je kijkt eerst goed aan welke kant de ladegeleider bevestigd dient te worden, vervolgens trek je de rails uit en monteer je de te monteren lade tussen de ladegeleiders die volledig zijn uitgetrokken. Zorg ervoor dat de lade precies recht tussen de geleiders in staat. Vervolgens boor je de linker geleider vast aan de lade en vervolgens voor je de rechter geleider vast.

advertentie
advertentie