Afbeelding
Photo by Chaabani Mohamed Dhia from Pexels

De gevaren van (actieve) houtworm

8 januari 2022 om 07:00 Partnercontent

Houtworm is een veel voorkomend probleem. Een actieve houtworm is niet zonder gevaren, dus het is belangrijk dat je snel actie onderneemt op het moment dat je met houtworm te maken hebt. Je moet de houtworm laten bestrijden. Hoe je dit doet, lees je hieronder. 

Wat is houtworm?

Houtworm is de term die gebruikt wordt voor de hout vretende larven van verschillende soorten kevers. Houtworm is ook de algemene omschrijving die gebruikt wordt als een houten voorwerp, bijvoorbeeld een stoel, eetkamertafel of balken in de slaapkamer, door deze larven is aangetast. 

Hoe weet ik of mijn huis aangetast is door een actieve houtworm?

Je houtwerk kan last hebben van houtworm aantasting zonder dat je het weet. In sommige gevallen kan het enkele jaren duren voor je merkt dat er een houtworm aantasting is. Dit komt omdat de eitjes en larven moeilijk op te merken zijn. Heb je een nieuw huis? Laat je niet misleiden door de oude mythe dat houtworm alleen oude eigendommen aantast. Houtworm kan ook gebouwen aantasten die nieuwgebouwd zijn.

Houtworm gaat niet vanzelf weg

Gaten veroorzaakt door larven zijn lelijk en kostbaar, maar de schade die het ongedierte aanricht is erger. Aantasting van een houten constructie kan tot ernstige ongelukken leiden. Negeer de last van houtwormen dus niet. 

Onderzoek houten constructies in je huis als je houtworm vermoedt. Bij twijfel over houtworm laat je een specialist een analyse maken. Vraag na de inspectie om een gratis eerste offerte om hoge kosten voor houtworm behandeling te vermijden. Meer informatie zal je ook helpen om sneller en effectiever van houtwormproblemen af te komen.

Houtworm laten bestrijden en de kosten drukken?

Houtworm laten bestrijden is een noodzakelijk kwaad. Hoe langer je wacht met de houtworm laten bestrijden, hoe slechter het hout zal worden. De houtwormen of insecten zijn met het blote oog moeilijk te zien, maar de schade aan het hout is dat vaak niet. Zorg er daarom voor dat je op tijd bent. Te laat houtworm bestrijden is onveilig en leidt tot hogere kosten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie