Afbeelding
Photo by PlanetCare on Unsplash

Dit is de gemiddelde levensduur van jouw witgoedapparaten

Partnercontent

Tegenwoordig gaan witgoedapparaten veel minder lang mee dan vroeger. De levensduur van deze apparaten is aanzienlijk korter geworden. Het wordt dus steeds duurder en het is slecht voor het milieu. Veel mensen gooien hun apparaten gelijk weg als er iets stuk is en kopen een nieuwe. Het oude apparaat ligt bij het afval en de nieuwe moet weer gefabriceerd worden. Gelukkig is er ook nog een andere optie! Als je geluk hebt valt jouw witgoed apparaat nog onder de garantie. Is dit niet het geval? Neem contact op met een witgoed reparateur! Lees verder en kom erachter hoe lang jouw apparaten gemiddeld nog meegaan.

De gemiddelde levensduur

De gemiddelde levensduur van apparaten op een rijtje: 

  • Vaatwasser: gemiddeld 8 tot 13 jaar          
  • Koelkast: gemiddeld 11 tot 19 jaar          
  • Droogtrommel: gemiddeld 10 tot 14 jaar          
  • Wasmachine: gemiddeld 10 tot 14 jaar          
  • Koffiezetapparaat: gemiddeld 3 tot 5 jaar          
  • Broodrooster: gemiddeld 2 tot 5 jaar

Duurdere en grotere apparaten zoals de vaatwasser, koelkast en wasmachine gaan dus gemiddeld 10 jaar mee. Bij goedkopere en kleinere apparaten zoals het koffiezetapparaat en broodrooster gemiddeld 4 á 5 jaar.

Een witgoed monteur inschakelen

Kan jouw witgoed apparaat nog gerepareerd worden? Neem contact op met een witgoedmonteur! In sommige gevallen kun je nog kijken of je garantie hebt. Als dit het geval is kun je er nog mee terug naar de winkel. Zo niet, dan helpt een professional je graag verder. Een witgoed monteur heeft al het verstand van witgoedapparaten en zorgt ervoor dat je jouw apparaat zo snel mogelijk weer kan gebruiken. Neem contact op en vraag naar de verwachte kosten en voorrijkosten. Zo weet je waar je het goedkoopste uit bent en wat de beste optie is voor jou. Let op: er is altijd een kans dat verwachte kosten oplopen.

advertentie