Afbeelding
Photo by Cytonn Photography on Unsplash

Waarom financiering aanvragen voor jouw zaak?

10 december 2021 om 07:22 Partnercontent

Geldverstrekkers bieden ondernemers de mogelijkheid om een zakelijke financiering aan te vragen. Helaas maakt lang niet iedere ondernemer gebruik van deze mogelijkheid. Omdat het om een lening gaat, denken zij dat een financiering bedrijf alleen maar nadelen met zich meebrengt. Toch moet je weten dat een zakelijke financiering ook de nodige voordelen heeft. Twijfel je nog? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk waarom je een zakelijke financiering voor jouw bedrijf aanvraagt.

Je kunt er nieuwe machines en/of voertuigen mee kopen

Worden er binnen jouw bedrijf dagelijks machines en/of voertuigen gebruikt? Dan kan één van deze hulpmiddelen het begeven. Dit is geen pretje, want het vervangen van een voertuig of machine is niet bepaald goedkoop. Ontbreekt het je aan de financiële middelen om een nieuwe aan te schaffen? Vraag dan een zakelijke financiering aan. Je leent dan geld van een geldverstrekker, waardoor het toch mogelijk is een nieuwe machine of een nieuw voertuig te kopen.

Handig om jouw bedrijf uit te breiden

Als jouw bedrijf de laatste jaren hard gegroeid is, kan het zijn dat je in het huidige pand tegen het plafond zit. Je kunt er dan voor kiezen om te verhuizen. Veel ondernemers zitten hier alleen niet op te wachten. Op de huidige locatie weet iedereen jou immers goed te vinden. Gelukkig is verhuizen niet noodzakelijk. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om jouw bedrijf uit te breiden. Dit kan uiteraard alleen als er ruimte voor is. Bovendien moet je er het geld voor hebben. Is er ruimte, maar ontbreekt het jou aan de financiële middelen? Zet een uitbreiding dan niet direct uit jouw hoofd. Dankzij geld lenen zakelijk behoort uitbreiding toch vaak tot de mogelijkheden.

Ook voor kortlopende investeringen

De aanschaf van nieuwe machines en/of voertuigen en uitbreiding van jouw bedrijf scharen we onder de noemer langlopende investeringen. Toch is het niet zo dat je alleen voor dergelijke investeringen een zakelijke financiering aan kunt vragen. Nee, want zo’n financiering biedt namelijk ook uitkomst op de korte termijn. Je kunt een zakelijke financiering namelijk ook gebruiken om werkkapitaal te financieren of jouw voorraad uit te breiden. Daarnaast gebruiken veel ondernemers het om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen. In dat geval hoef je niet te wachten tot openstaande facturen betaald zijn om te bewegen als je kansen ziet.

Wat is de beste financiering voor mijn bedrijf?

Zoals je hierboven kon lezen, zijn er verschillende redenen om een zakelijke financiering aan te vragen voor jouw bedrijf. Ben je overtuigd? Dan wil je zelf mogelijk wel zo’n financiering aanvragen. Voordat je dit kunt doen, moet je eerst een keuze maken tussen een zakelijke lening en zakelijk krediet. Vind je het lastig om te kiezen? Kijk dan waar je het geld voor wilt gebruiken. Als het om een langlopende investering gaat, heeft een zakelijke lening de voorkeur. Ben je op zoek naar een werkkapitaalfinanciering? Kies dan voor zakelijk krediet.

advertentie
advertentie
advertentie