Afbeelding
Photo by Dave McDermott on Unsplash

3 voorbeelden van hoe je jouw tuin mooi kunt opknappen

22 december 2021 om 15:26 Partnercontent

Wil je je tuin wat meer uitstraling geven? Een stijlvol hek om je tuin kan daar voor zorgen. Een hek is niet alleen mooi, maar geeft ook een extra stukje veiligheid. Wanneer je een grote tuin of een lange oprit hebt, is het ook een duidelijke markering tussen de openbare ruimte en je privé-eigendom. Door het combineren van hekwerk, poort en eventuele decoratie kun je je een omheining maken die precies past bij je tuin en woning. En hekwerk kun je gemakkelijk online kopen. Alle onderdelen zijn los en in combinatie te koop en te bestellen.

Het hekwerk

Er zijn verschillende soorten hekwerken. Bekend zijn het spijlenhekwerk en het dubbelstaafmat hekwerk. Het dubbelstaafmat hekwerk is mooi, super sterk, en te gebruiken voor verschillende toepassingen. Of je nu een strak hekwerk rond je tuin wilt of een hekwerk op een bedrijventerrein wilt maken, het dubbelstaafs hekwerk is altijd geschikt. Het dubbelstaafs hekwerk bestaat uit verticale en horizontale staven. De staven kunnen een verschillende dikte hebben. Ze zijn van roestvrijstaal en verzinkt. Daarna worden ze gepoedercoat om de kleur aan te brengen. Door deze behandelingen is het hekwerk bestand tegen weersinvloeden en kan het niet roesten. Het is daarmee sterk en duurzaam. Het is heel eenvoudig om te berekenen hoeveel hekwerk je nodig hebt. Een standaard hekdeel is 2,5 meter. Wanneer je de lengte weet van het stuk grond waar je een hek wilt plaatsen, dan kun je berekenen hoeveel hekdelen je moet hebben. De hekdelen zijn redelijk eenvoudig in te korten door te zagen met een slijptol.

Toegangspoorten

Alle hekwerken hebben een toegangspoort nodig. Of je nu met een auto je terrein op wilt of alleen een toegang voor wandelaars wilt, er is voor alle soorten toegang een poort te vinden. Voor auto’s is een dubbele toegangspoort nodig. Een hekwerkpoort wordt geleverd met twee palen, zodat je de poort gemakkelijk in kunt passen in het hekwerk. Natuurlijk zit er ook een slot in de toegangspoorten. Het slot, maar ook de onderdelen waarmee de poort wordt bevestigd aan het hekwerk zijn van roestvrijstaal. Ook deze onderdelen van het hek kunnen dus niet roesten. Een goede poort is ook een prima inbraakbeveiliging. Zeker wanneer er hekwerken worden gebruikt met punten.

Decoreren

Een derde mooie toevoeging aan je tuin is het decoreren van je hekwerk met bijvoorbeeld vlechtwerk. Dat geeft je de stevigheid van een dubbelstaafs hekwerk en de privacy van een schutting. Het vlechtband is verkrijgbaar in verschillende kleuren, en kan gemakkelijk tussen de spijlen doorgevlochten worden. Het kunststof materiaal gaat lang mee en is gemakkelijk schoon te maken. Het geeft meteen weer een hele andere uitstraling aan je hekwerk. Enerzijds een wat vriendelijker uiterlijk, anderzijds veel meer beschutting tegen vreemde blikken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie