Afbeelding
Geld lenen

Zo maak je verstandig een wereldreis

17 mei 2021 om 07:15 Partnercontent

Op vakantie gaan is leuk, maar voor veel mensen duurt zo’n trip vaak veel te kort. We zijn natuurlijk ook veelal gebonden aan onze banen, eigen bedrijven en onze relaties. En vergeet ook de beschikbare vakantiedagen niet. Droom jij er nu zelf al een tijdje van om eens een grote wereldreis te maken? Zorg er dan voor dat je dit op de juiste manier doet. Hier vind je meer informatie over hoe je het maken van een wereldreis goed aanpakt.

Een wereldreis kost geld

Het zal je niet verbazen dat je aardig wat euro’s neer moet leggen om comfortabel op wereldreis te gaan. En ook al is je inkomen het afgelopen jaar sterk gestegen, dat wil nog helemaal niet zeggen dat er ook genoeg geld voor die grote trip beschikbaar is. Zorg er dus in de eerste plaats voor dat je over voldoende financiële middelen beschikt. En maak een overzicht vooraf van hoe hoog je denkt dat de totale kosten zullen zijn.

Het maken van een wereldreis zal je waarschijnlijk niet vaak in je leven gaan doen. Sterker nog: voor velen blijft het altijd een droom. Mocht je wel de tijd hebben, maar laat je spaargeld het niet toe, dan kan je er wellicht voor kiezen om geld te lenen voor je wereldreis. Doe dit echter alleen als je zeker weet dat je het bedrag en de leenrente na je reis makkelijk kunt terugbetalen.  

Maak een plan

Je kunt natuurlijk lukraak van het ene naar het andere land of continent reizen, maar het is veel slimmer om vooraf een plan te maken van de totale reis. Bedenk eerst welke plekken je al jaren op je wensenlijstje hebt staan en stippel vervolgens een zo logisch mogelijke route tussen al die plekken uit. Of neem een reisbureau in de arm bij het maken van je keuze of sluit je aan bij een bestaande wereldreis die zij bijvoorbeeld als compleet pakket aanbieden. Enige nadeel: je bent niet meer helemaal vrij in je keuze van waar je heen gaat en hoe lang je er vertoeft.

Let op de kleintjes

Aangezien een wereldreis duur is, kan het verstandig zijn om niet elke keer voor de duurste hotels en appartementen te gaan. Boek eens een overnachting via AirBnB of graaf eens in je contacten van oude vrienden die in het buitenland wonen en waar je misschien wel even kunt verblijven. Elke dag uit eten is heerlijk, maar vraag je af of het ook echt noodzakelijk is. Even naar de supermarkt en je eigen maaltijd bereiden kan soms net zo veel (of zelfs meer) voldoening geven.

Ga gewoon

Er zijn ook mensen die zich al jaren voornemen om op wereldreis te gaan, maar steeds weer een reden vinden om het niet te doen. Te weinig geld, geen mogelijkheden om vrij te nemen van het werk, een familielid waar het eventjes niet zo goed mee gaat… uiteindelijk blijkt er altijd wel iets te zijn om de wereldreis weer uit te stellen. De ultieme tip is dan ook: ga gewoon! Je kunt er achteraf namelijk enorm veel spijt van krijgen als je het toch niet hebt gedaan.

advertentie
advertentie
advertentie