Afbeelding
Foto door form PxHere

Op vakantie in Gelderland

12 mei 2021 om 11:53 Partnercontent

Voor vele mensen is het misschien wel bekend, maar Gelderland is qua oppervlakte de grootste provincie van Nederland. Hier herbergen prachtige gebieden, zoals de Veluwe, Achterhoek en Noord Gelderland met de natuur rondom de rivier de IJssel. In Gelderland vind je veel groen terug en trekt daarom veel natuurliefhebbers aan. Deze natuurliefhebbers vinden het heerlijk om dichtbij de natuur hun vakantie door te brengen in bijvoorbeeld een tent, caravan, camper of een vakantiehuis in Gelderland. Een lange reis hoef je niet te maken, want binnen gemiddeld anderhalf uur rijden ben je op je vakantiebestemming! Vind in Gelderland mooie natuur, historie en prachtige dorpjes terug. Gelderland zit bomvol leuke activiteiten en er is altijd iets moois te zien.

Waar kan ik genieten van de Gelderse natuur?

Blijf lekker lang genieten van alle diverse natuurgebieden. Gelderland zit er vol mee. Blijf met gemak een, twee of drie weken vertoeven! Hieronder een aantal voorbeelden van prachtige natuurgebieden waar je kan genieten.

1.  Maak heerlijke fiets- en wandeltochten door de Nationale Parken op de Veluwe. De Veluwe is een lang uitgestrekt natuurgebied verdeeld over twee Nationale Parken, de Hoge Veluwe en de Veluwezoom. Elke dag zie je wat anders in het snel veranderende landschap. Spot loslopend wild, zoals onder andere edelherten, zwijnen en reeën. Vanuit jouw huisje op de Veluwe ben je in nowtime in de natuur te vinden!

2. Vaak worden Gelderland en de Veluwe in een adem genoemd, maar er is veel meer dan alleen het natuurgebied Veluwe. Ook de Achterhoek is een waanzinnige omgeving waar je genieten kunt van rust en natuur. Over het algemeen bestaat de Achterhoek uit platteland en bosgebied. Veel boeren hebben hun boerderij uitgebreid met schattige B&B’s, accommodaties of een klein huisje op hun erf. Door het vlakke landschap leent de Achterhoek zich zeer goed uit voor een fietstocht. Bezoek Zutphen, Doetinchem of Lichtenvoorde tijdens je vakantie in de Achterhoek!

3. De Betuwe, misschien het ondergeschoven kindje van Gelderland. Logisch ook met dat grof geschut van de Veluwe en de Achterhoek. Iets minder bekend misschien, maar niet minder mooi! De Betuwe wordt de fruittuin van Nederland genoemd. Vele prachtige boomgaarden die in het voorjaar in bloei staan met roze of witte bloesems geven een prachtig gezicht aan de horizon. In juni wordt er geoogst en geeft het ook gasten de mogelijkheid om haar eigen vruchten te plukken. Leuk toch!? Maar ook staat de Betuwe bekend om haar rivieren. Heerlijk het water op en genieten tijdens een zomerse dag. Misschien is een boerenplons ook wel een optie?

Tot slot

De Gelderse natuur heeft veel te bieden. Het is uiteenlopend en divers als je vergelijkt met de rest van Nederland. Veel afwisselingen van landschap, natuur en dier. Maar wat alle vakantiebestemmingen in Gelderland gemeen hebben is dat ze allemaal prachtige wandel en fietsroutes tot hun beschikking hebben. Gewoon eens wat anders. Een vakantie in Nederland in de provincie Gelderland. Iets voor jou?

advertentie
advertentie
advertentie