Afbeelding
Thuiswerkplek

Je thuiswerkplek inrichten doe je zo!

16 april 2021 om 14:20 Partnercontent

Het thuiswerken heeft haar intrede gemaakt in Nederland in het jaar 2020. Waar iedereen in eerste instantie hoopte dat het een ontwikkeling van korte duur was, blijken meer en meer Nederlanders toch ook wel vrede te hebben met het thuiswerken. Dit gaat over het algemeen dan wel om het parttime thuiswerken. Dit om het ‘echte’ contact met collega’s te behouden, maar wel te kunnen genieten van de voordelen van het thuiswerken. In deze blog geven we je enkele tips die je kunnen helpen bij het inrichten van je thuiswerkplek.

Kantoormeubilair

Hoewel kantoormeubilair automatisch geassocieerd wordt met het kantoor, is dit meubilair ook essentieel voor de thuiswerkplek. Kantoormeubilair is namelijk ergonomisch ontworpen. Dit betekent dat het meubilair ontworpen is om het lichaam zo min mogelijk tot last te zijn. Hierdoor kun je gemakkelijk lange dagen maken in dezelfde bureaustoel of aan hetzelfde bureau zonder last van je ledematen te krijgen. Het aanschaffen van kantoormeubilair zal voelen als een hele investering, maar op de lange termijn zul je hier alles behalve spijt van krijgen. Deze investering is er namelijk niet alleen één in je werkplek, maar ook in de gesteldheid van je lichaam. Als je namelijk te lang werkt op ‘slecht’ meubilair kun je hier de rest van je leven last van houden!

Internetverbinding

Misschien wel de belangrijkste weegfactor in de effectiviteit van je thuiswerkplek is de internetverbinding. Waar een stabiele internetverbinding op kantoor al redelijk belangrijk was, is de internetverbinding in het thuiswerken nog veel belangrijk. Alle activiteiten vinden namelijk online plaats. Het hebben van een stabiele en snelle internetverbinding is dan ook vereiste #1 als het gaat om de thuiswerkplek. Gelukkig heb je vaak zelf invloed op de snelheid en stabiliteit van je internetverbinding. Zo kun je altijd kiezen voor de beste internet provider, het abonnement met het snelste internet of een werkplek zo dicht mogelijk bij je router. Een goede internetverbinding kan je daarnaast niet enkel helpen bij het uitvoeren van je werk. Ook voor andere dagelijkse activiteiten heb je vaak een internetverbinding nodig. Deze investering is er dus een in je werkplek, maar ook een in de rest van je woning!

advertentie
advertentie
advertentie