Afbeelding
Foto door form PxHere

Schoonmaaktips voor jouw camera

14 april 2021 om 10:36 Partnercontent

Misschien heb je er zelf wel eens last van gehad: er zit een prachtige vogel bij jou in de tuin en je wil maar al te graag een foto van het beestje maken. Je pakt snel je camera en komt erachter dat er een gigantische vlek op je lens zit. Snel veeg je de lens schoon maar het is al te laat, de vogel is weggevlogen. Erg irritant natuurlijk! Wist je dat er een aantal dingen zijn die jezelf kunt doen om jouw camera zo goed mogelijk te kunnen onderhouden? In deze blog geven we je een aantal tips om ervoor te zorgen dat de volgende vogel in jouw achtertuin wél op de foto komt te staan!

Geheugen vol? Zet de camera uit!

Het komt regelmatig voor dat de geheugenkaart in je camera vol staat met allemaal foto’s. Als je een geheugenkaart wil verwisselen is het verstandig dat je dat doet als je de camera uit hebt gezet. Hoewel er in de meeste gevallen niets gebeurt als je deze handeling uitvoert terwijl je camera aanstaat, is het een goede gewoonte om dit wel te doen. Doe je dit niet, dan zou er tijdens het verwisselen van de geheugenkaart kortsluiting kunnen optreden waardoor jij jouw camera beschadigt. En dat wil je natuurlijk niet!

Schoonmaken

Wanneer je een besluit neemt om je sensor te gaan schoonmaken is het verstandig om dit te doen in een schone ruimte. Gebruik alleen niet de badkamer! Je badkamer is vochtig en vaak zijn er schimmels aanwezig. Mensen denken dat de badkamer de schoonste ruimte in huis is, maar is door vocht juist funest voor je camera.

Cameratas

Naast het schoonmaken van je camera is het ook belangrijk dat je af en toe je cameratas eens onder handen neemt. Een cameratas zet je vaak even neer op de grond en kan dus snel vuil worden. Dit vuil gaat zich ook altijd naar binnen werken. Zand en steentjes kunnen grote schade toedienen aan je camera. Houd je cameratas dus schoon, anders heeft het schoonmaken van je camera ook geen nut gehad!

Kamera Express

Tegenwoordig zijn er veel tips online te vinden waarin wordt vertelt hoe jij het beste je camera kan schoonhouden. Helaas komt het vaak voor dat deze tips meer schade aan je camera toedienen dan dat ze jou juist helpen. Bij Kamera Express hoef je je daar geen zorgen om te maken! Werknemers van Kamera Express zijn fotografen, gadgetfreaks en echte liefhebbers. Zij geven jou de allerbeste tips op het gebied van het schoonmaken van je camera. Online maar ook bij jou in de buurt. Wil je meer weten? Bezoek dan snel hun website of neem contact met ze op!   

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie