Afbeelding
Foto door form PxHere

Op zoek naar een nieuwe auto? Denk hieraan!

18 maart 2021 om 08:16 Partnercontent

Het beschikbaar hebben een auto is voor veel mensen ontzettend belangrijk. De auto verschaft in vrijheid en daarnaast in gemak. Zo zorgt een auto bijvoorbeeld voor minimaal tijdsverlies op het gebied van verkeer. De auto is in veel gevallen namelijk de snelste optie! Daarnaast kan een auto een uitkomst zijn als je boodschappen moet doen en het ontzettend hard regent. Het beschikken over een auto is dus door veel mensen erg gewenst, maar de manier waarop de auto beschikbaar is verschilt enorm per persoon. In deze blog vertellen we je welke optie in jouw situatie het beste is wanneer het een nieuwe auto betreft. 

Veel spaargeld

Als je beschikt over veel spaargeld dan is het kopen van een auto vaak de verstandigste optie. Als je de auto in één keer kunt betalen, dan kost het bezitten van de auto je eenmalig een hoop geld, maar daarna niet meer. Door een auto met eigen geld te kopen hoef je geen rekening te houden met een BKR-registratie of eventuele gevolgen voor je hypotheek. Als je geld leent om een auto te kopen, krijg je hier namelijk een BKR-registratie voor terug. Als je een auto leaset, dan zal dit leasebedrag in mindering worden gebracht op je potentiële maandbedrag van de hypotheek.

Normaal tot hoog inkomen

Als je een normaal tot hoog inkomen geniet maar nog niet veel spaargeld hebt opgebouwd, dan kan het private leasen van een nieuwe auto voor jou een perfecte oplossing zijn. Door gebruik te maken van een private leaseconstructie ontloop je de BKR-registratie en kun je alsnog in een mooie nieuwe auto rijden. Het is hierin wel belangrijk om te onthouden dat de private leaseconstructie betekent dat je minder geld kunt lenen voor je hypotheek. Als je wilt weten welke private lease constructie het beste bij jou past, dan kun je een private lease vergelijker invullen. Hier zal een auto uitrollen die precies binnen jouw maandelijkse budget valt en daarnaast aan al jouw eisen voldoet! De private lease constructie geeft mensen vaak de mogelijkheid om in een vrij dure auto te rijden zonder hier veel geld voor te hoeven betalen. Hierdoor is de private lease constructie enorm populair bij autoliefhebbers!

advertentie
advertentie
advertentie