Sinds begin dit jaar is Tara Hald de nieuwe eigenaar van Vino Voorthuizen.
Sinds begin dit jaar is Tara Hald de nieuwe eigenaar van Vino Voorthuizen. Pauw Media
Ondernemer in beeld

Vino Voorthuizen vaart nieuwe koers met Tara Hald

13 januari 2022 om 08:59 Zakelijk

VOORTHUIZEN Smaakvolle wijnen uit vele landen, hapjes. Maar ook bier en zuivel. Vino Voorthuizen aan de Hoofdstraat 193  is een wijnwinkel waar je terecht kan voor smaak en beleving. Sinds begin van dit jaar is Tara Hald de nieuwe eigenaar van de sfeervolle wijnspeciaalzaak.

Helemaal nieuw is Tara niet. Integendeel. Ze werkt al zo’n drie jaar in de wijnwinkel aan de Hoofdstraat. Vino Voorthuizen is het geesteskind van vijf ondernemende vrienden: Kees van de Bunt, Johan van Donkersgoed, Roland Hartkamp, Ben Petersen en Gerard Looijen. Tara: ,,Zij vroegen al snel of ik de dagelijkse leiding van de zaak op mij wilde nemen. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen. En nu ben ik officieel eigenaar.”

KICK Tara: ,,Ik heb een horeca-achtergrond, heb inmiddels een sommeliers-opleiding gevolgd en vind het leuk om klanten te adviseren en blij te maken met goede wijn. Ik hou me graag bezig met wijn-spijs combinaties. Dat vind ik het leukst om te doen.”

LOOK De nieuwe eigenaresse heeft leuke plannen voor de winkel die inmiddels een nieuwe look heeft gekregen. Hoewel het fundament blijft staan: een brede selectie kwaliteitswijnen uit de traditionele wijnlanden. Maar Tara zoekt ook wijnen uit landen die misschien minder bekend zijn: ,,We bieden bijvoorbeeld een lekkere wijn uit Moldavië en een Nederlandse wijn (Middeldorp wijn van Wijnhoeve Middeldorp uit Nijkerk). Dat geeft het ook een lokaal karakter.”

WIJNBELEVING Het assortiment krijgt een nieuwe boost, legt Tara verder uit: ,,We gaan meer biersoorten aanbieden en in samenwerking met collega-ondernemer van de Zuivelhoeve bieden we (kaas)hapjes en dips aan om de ‘wijnbeleving’ verder te vergroten.” Vino Voorthuizen heeft ook een nieuw logo met een verhaal: ,,Ja dat is leuk. In het logo is mijn afbeelding verwerkt, maar als je goed kijkt zie je nog het oude logo met de vijf mannen erin. Een knipoog natuurlijk naar de oprichters die ik veel dank verschuldigd ben, omdat zij mij de kans hebben gegeven deze prachtige zaak nu te runnen.”

OPEN WEKEN Vanwege de huidige maatregelen is het niet mogelijk op een echte opening te houden. Daarom organiseert Tara Hald open weken. ,,Vanaf donderdag 13 januari tot en met 30 januari kan je tijdens de openingstijden een kijkje komen nemen in de nieuwe winkel. Kom gezellig langs, tot dan.” Dinsdag, woensdag, donderdag 12.00-18.00 uur, vrijdag 10.00-20.00 uur, zaterdag 10.00-17.00 uur.

Meer informatie via www.vinovoorthuizen.nl of 06-13332281
                        

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie