Afbeelding
Foto: Shutterstock

Maak het verschil met mooie lichtkoepels

15 december 2021 om 12:25 Partnercontent

Een lichtkoepel kan echt een wereld van verschil maken. Of het nu gaat om een woonruimte of om een bedrijfspand, het nieuwe lichtinval wat ontstaat zorgt voor een positieve sfeer in het pand. Zonlicht is namelijk ontzettend goed voor mensen hun gesteldheid. Door dus gebruik te maken van lichtkoepels kan jij ervoor zorgen dat mensen positiever gesteld zijn in bijvoorbeeld jouw woning. Daarnaast is het een visuele upgrade wanneer jouw woonkamer een mooie en goede belichting heeft. Zo is jouw huis met een lichtkoepel zowel aantrekkelijker maar ook beter.

Veel mogelijkheden

Niet iedere lichtkoepel is hetzelfde, er zijn namelijk veel verschillende vormen, maten maar ook materialen lichtkoepels. Het is daarom verstandig om eerst goed te bedenken wat voor een lichtkoepel jij graag zou willen, maar vooral ook wat goed past in de ruimte. Zo zal een ronde lichtkoepel niet goed staan in iedere omgeving. Het is daarom prettig als er een groot assortiment is en dus veel keuze. Zo weet je altijd zeker dat je iets kan vinden wat een goede match is. Stel dat je nu echt een perfect product wilt hebben dan kan je altijd nog ervoor kiezen om zelf een product samen laten stellen.

Stel jouw lichtkoepel zelf samen

Bij de specialist is het zelfs mogelijk om jouw lichtkoepel zelf samen te stellen. Zo kan je het gebruikte materiaal aanpassen maar ook vorm en maat. Lichtkoepeltje is zo’n specialist. Hier helpen ze jou graag verder tot een perfect product. Met goed advies op maat kan je namelijk niet fout gaan. Zo helpen ze jou ook met het maken van de juiste keuze voor het formaat en de vorm.

Zorgen voor de juiste koepel bij ieder pand

Omdat niet iedere koepel dezelfde kenmerken heeft is niet iedere lichtkoepel geschikt voor ieder pand. Zo wil je een moderne nieuwbouwwoning natuurlijk voorzien van een moderne en duurzame lichtkoepel. Het is daarom verstandig om voor een goed isolerende lichtkoepel te gaan. Deze zal bijvoorbeeld voorzien zijn van HR++ glas. Hierdoor is het raam goed geïsoleerd en verspil je geen geld aan onnodig hoge stookkosten.

Daarnaast kan je onderscheid maken in een lichtkoepel die je kan openen, en koepels die altijd vast en gesloten zijn. Vooral bij woonhuizen zie je vaak de eerste. Voor een bedrijf maakt het namelijk minder uit of het raam ook open kan of niet. Het is in veel gevallen zelfs aan te raden voor bedrijven om het dakraam in het bedrijfspand vast te hebben in plaats van verstelbaar. Overweeg daarom altijd goed wat je precies wilt bereiken en waarvoor je het wilt gaan plaatsen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie