Afbeelding
Foto: Pixabay

Tevredenheid over kwaliteit nieuwe verzekering UnitedConsumers

Partnercontent

Consumenten reageren enthousiast op de nieuwe verzekering van consumentencollectief UnitedConsumers (UC). Op 12 november maakten de verschillende verzekeraars hun dekking en premie voor het komende jaar bekend. Hierbij bleek de UC Bewuste keuze basisverzekering tot de goedkoopste verzekeringen te behoren. Daar waar de dekking hiervan uitgebreid is. De zorg bij contractuele zorg wordt voor de volle 100% gedekt. Ook bij een niet gecontracteerde zorgverlener is de vergoeding behoorlijk: 65%. 

Consumenten kijken bewust naar dekking verzekering

Het enthousiasme over de nieuwe zorgverzekering van UnitedConsumers zit onder meer in de uitgebreide dekking hiervan. Consumenten vinden het belangrijk de dekking van hun zorgverzekering aan te laten sluiten op de zorgbehoefte die zij hebben. Aan de ene kant moet de benodigde zorg gedekt worden vanuit een (aanvullende) verzekering. Aan de andere kant wil men voorkomen dat betaald wordt voor een dekking die niet volledig benut wordt. Onder meer de tandverzekering is populair als een aanvulling op de basisverzekering van een verzekeraar. Wist u dat 85% van de Nederlanders een aanvullende verzekering afsluit? 

Besparen door voor hoger eigen risico te kiezen

Niet alleen de dekking speelt mee bij het kiezen van een zorgverzekering. Veel verzekeraars, waaronder UnitedConsumers, bieden de mogelijkheid om het eigen risico vrijwillig te verhogen. Standaard staat het eigen risico op 385 euro per jaar. Door dit eigen risico te verhogen tot een maximum van 885 euro op jaarbasis, profiteert de consument van een korting op de maandelijkse premie. Deze korting kan oplopen tot een bedrag van 20 euro per maand. Het eigen risico wordt aangewend, wanneer iemand behoefte heeft aan zorg. Dit geldt niet voor een bezoek aan de huisarts of bijvoorbeeld de wijkverpleging. Een vrijwillig gekozen hoger eigen risico kan er zodoende toe leiden, dat u een groot deel van de benodigde zorg zelf betaalt. 

Overstappen kan nog tot 1 januari

Het is slechts eens per jaar mogelijk om te wisselen van zorgverzekeraar. Dit kan tot 1 januari van het nieuwe jaar. Wees op tijd, zodat u nog ruimte heeft om verschillende verzekeringen en verzekeraars met elkaar te vergelijken. Zegt u de huidige verzekering op voor 1 januari, dan heeft u tot 31 januari 2022 om een nieuwe verzekering af te sluiten.  

advertentie