Afbeelding
Zorgverekering

Houd rekening met gecontracteerde ziekenhuizen in Gelderland als je je zorgverzekering vergelijkt

29 september 2020 om 07:00 Partnercontent

Zorgverzekeraars maken ieder jaar afspraken met ziekenhuizen. Hierbij staat vooral de vraag centraal welke zorg en in welke mate zij deze zorg volgend jaar gaan afnemen. Naast de totaal budgetten gaat het bij de inkoop van zorg ook over de kwaliteit van zorg, het aantal behandelingen en over de tarieven. Deze afspraken kunnen invloed hebben op jouw zorgaanbod, want heeft jouw verzekeraar wel afspraken met ziekenhuizen bij jou in de buurt? Zijn er, door de gemaakte afspraken, wachttijden waar jij als patiënt rekening mee moet houden en wat wordt er rechtstreeks vergoed vanuit jouw pakket?

Zorg in het ziekenhuis en je zorgverzekering

Zorg in het ziekenhuis is opgenomen in iedere zorgverzekering. Zoals bijvoorbeeld het verblijf in het ziekenhuis, een eventuele operatie en spoedeisende hulp. Wel geldt hierbij een eigen risico. Dit jaar is het zo dat de eerste 385 euro (of een eigen risico dat vrijwillig hoger is bijgesteld) aan zorgkosten zelf betaald dienen te worden. Dus moet je een keer röntgenfoto laten maken, een medisch specialist inschakelen of bloedonderzoek laten uitvoeren, dan ben je vanuit je zorgverzekering verzekerd.

Vergoeding (deels) bepaald door pakket

Zorgverzekeraars maken afspraken met ziekenhuizen vooral om zorg betaalbaar te maken en te houden voor de patiënt. Daarnaast vormt ook de kwaliteit van zorg een belangrijke factor bij deze afspraken. Hoe beter de afspraken, hoe beter jouw uiteindelijke ziekenhuiszorg. Als zorgafnemer heb je uiteraard ook een keuze. Verzekeraars bieden verschillende zorgpakketten aan. Hierdoor kan het zijn dat je, bij een uitgebreider pakket, ook geen kosten hoeft te betalen bij niet-gecontracteerde ziekenhuizen. Daarom is verstandig om je zorgverzekering te vergelijken op basis van aangeboden pakketten.

Aanbod zorg in Gelderland-Midden

De regio Gelderland-Midden telt 56 ziekenhuizen en klinieken, maar ook nabij zijn er zorginstellingen die uiteraard overwogen kunnen worden, zoals in regio’s Noord- en Oost-Gelderland of zelfs de regio Utrecht. Wil je een zorgverzekering afsluiten? Let er dan altijd op welke ziekenhuizen waar gevestigd zijn en of de betreffende verzekeraar(s) contracten hebben afgesloten voor de zorg die jij denkt nodig te (gaan) hebben. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie