Afbeelding
EeStairs

Barnevelds bedrijf heeft duurzame primeur

19 februari 2019 om 12:10 Nieuws

BARNEVELD Trappenspecialist EeStairs heeft onlangs als eerste fabrikant in Nederland het BREEAM outstanding certificaat in ontvangst genomen. De bekroning voor de duurzame bouw van het nieuwe onderkomen in Barneveld.

BREEAM is een duurzaam keurmerk voor nieuwbouwprojecten en grootschalige renovaties. Projecten worden kritisch beoordeeld op management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik en ecologie en vervuiling. BREEAM outstanding is het hoogst haalbare certificaat.

Vanaf de start van het bouwproces - EeStairs realiseerde het pand in eigen beheer - was duurzaamheid de rode draad. Zowel bij de keuze voor materialen en systemen als in de organisatie van de bouw. ,,Afvalstromen werden bijvoorbeeld nauwkeurig in beeld gebracht en bouwketen werden uitgerust met sensoren, om lampen niet onnodig te laten branden.´´

Het nieuwe pand van EeStairs is sinds januari 2018 in gebruik. Naast een staalhal en een houtafdeling herbergt het gebouw een gesloten rvs-productieruimte, conserveringshal, expeditiehal en kantoren. Op het dak vormen 548 zonnepanelen het logo van EeStairs. Ook de lichtsensoren door het gehele gebouw onderstrepen het duurzame karakter. ,,De toiletruimten zijn voorzien van waterbesparende kranen en spoelsystemen. In de directe omgeving van het bedrijfspand heeft EeStairs vogelkastjes, egelkasten, een insectenhotel en een vlindertuin gerealiseerd.´´ EeStairs is de eerste productielocatie in Nederland met het BREEAM outstanding certificaat. Eerder werd het keurmerk al wel toegekend aan onder meer distributiecentra.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie