Senna van den Hoven (midden, tweede rij) voor de start in Berghem.
Senna van den Hoven (midden, tweede rij) voor de start in Berghem. Diana van den Hoven

Van den Hoven heeft het lek boven

14 mei 2019 om 13:08 Sport

ACHTERVELD De Achterveldse wegracer Senna van den Hoven heeft in Berghem belangrijke punten veroverd in het kampioenschap van het Open NK 125cc. De 16-jarige wegracer stuurde de Suzuki naar een vierde en negende positie. Na twee raceweekenden staat Van den Hoven tiende in het klassement.

Van den Hoven had in het eerste weekend nog problemen met de techniek. Mede dankzij Motorhuis De Valkenier is de koppelingssensor vervangen. ,,Die sensor veroorzaakte een storing waardoor de computer in de war raakte qua koppelen. Daardoor viel de motor terug in vermogen. Ik ben blij dat het probleem is opgelost.''
Op het Circuit park Berghem werd zaterdag onder perfecte weersomstandigheden gereden. Van den Hoven kwalificeerde zich als vijfde voor de races.
In race 1 werd er keihard geknokt om de vierde en vijfde plaats. Van den Hoven kwam uiteindelijk na 13 rondes als vierde over de streep.

Na een goede start in de tweede race ging Van den Hoven in de eerste S-bocht onderuit. De jonge wegracer vergiste zich in het rempunt van de rijders voor hem. ,,Die jongens remden eerder waardoor ik hard moest remmen en toen gleed de voorband weg.''
Uiteindelijk pakte de Achtervelder de motor weer op en wist nog een paar coureurs in te halen om zodoende als negende te finishen. In het dagklassement werd hij zesde. Algemeen is hij tiende. ,,Ik ben erg tevreden na de problemen in de laatste race."
De volgende race is op tweede pinksterdag in Staphorst

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie