Afbeelding
Onderhoud aan je huis

Vier belangrijke onderhoudsklussen voor je woning

2 juli 2020 om 15:38 Partnercontent

Wanneer je een eigen koophuis hebt, wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je woning. Dat doe je door je huis goed te onderhouden. Er zijn een aantal belangrijke onderhoudsklussen die ervoor zorgen dat je woning in optimale conditie blijft. Door deze vier klussen op tijd uit te voeren, woon jij nog jaren in een warm, veilig en comfortabel huis.

1. Je dak controleren en repareren

Je dak zorgt ervoor dat je er het hele jaar droog bijzit en moet dus goed onderhouden worden. Professionele dakdekkers raden je aan om je dak minstens één keer per jaar te laten controleren. Hierbij vervang je kapotte dakpannen, maar controleer je ook de dakgoten op beschadigingen. Heb je een bitumen dakbedekking? Kijk dan ieder jaar of het materiaal niet is gaan scheuren. Is de schade aan je dak te erg? Dan is het belangrijk om de dakbedekking op je platte dak te vervangen. Zo voorkom je grotere problemen zoals ernstige waterschade.

2. Je cv-ketel onderhouden

Werkt je cv-ketel goed, dan zit jij er warmpjes bij tijdens de herfst en winter. Functioneert deze niet meer optimaal, dan heb je de kans dat je in de kou komt te zitten. Daarom is het verstandig om je cv-ketel aan het eind van iedere zomer te laten controleren. Schakel een specialist in die de waterdruk controleert, eventuele defecten opspoort en die de ketel afstelt zodat deze optimaal presteert. Zo haal jij altijd het meeste uit je cv-ketel.

3. Het schilderwerk bijhouden

Professioneel schilderwerk zorgt er niet alleen voor dat je huis er netjes uitziet. Het beschermt je gevel en kozijnen namelijk ook tegen rot en schade door het weer. Daarom is het belangrijk om al het buitenschilderwerk om de vijf jaar te laten vernieuwen. Twijfel je of jouw gevel opnieuw geschilderd moet worden? Test de verf dan door een stukje tape op de muur te plakken. Laat de verf los zodra je de tape verwijdert, dan is het tijd om een schilder te bellen.

4. De schoorsteen vegen

Heeft jouw huis nog een schoorsteen en gebruik je deze ook regelmatig? Dan is het belangrijk dat je de schoorsteen ieder jaar laat reinigen. Hiermee voorkom je dat er brand uitbreekt zodra jij je haard aansteekt voor een lekker warm vuurtje. Opgehoopte restjes roet kunnen al snel gaan smeulen en voor veel schade zorgen. Voer dit klusje niet zelf uit, want het reinigen van een schoorsteen kan gevaarlijk zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie