Afbeelding
Plissegordijnen

Plissegordijnen, wat zijn dat?

Partnercontent

De juiste keuze raamdecoratie is niet om de mooiste raamdecoratie van de straat te hebben. Raamdecoratie is een persoonlijke keuze. Het is voor de meeste mensen de bedoeling dat het licht niet te hard de huiskamer binnenvalt en dat je de inkijk beperkt. Verder moeten de kamerplanten beschermd worden voor te veel licht, net als bijvoorbeeld de vloerbedekking en het behang. Maar het oog wil ook zeker wat en wil je toch iets bijzonders voor het raam hebben. Heb je bijvoorbeeld weleens van plissegordijnen gehoord? Plissegordijnen zijn niet alleen bijzonder functioneel maar zien er ook nog eens heel fraai uit.

Plissegordijnen worden gevouwen
Het liefst hebben we goede bescherming voor de ramen zodat we naar binnen glurende voorbijgangers kunnen buitensluiten. Onbekenden die langskomen gunnen we eigenlijk liever geen blik in onze huiskamer. Dat kun je eenvoudig oplossen met verschillende soorten raamdecoratie en veel verschillende gordijnen. Plissegordijnen zijn nog niet zo bekend maar wel al heel geliefd. Plissegordijnen onderscheiden zich door de manier waarop ze gemaakt zijn, de stof wordt namelijk gevouwen in plaats van gerold. De stof is dus geplooid en wordt door het bedieningsmechanisme compact opgevouwen. Dit gordijn is verduisterend en verkrijgbaar in verschillende tinten. Aan de buitenzijde is de stof licht van kleur die de zon weert en verduistert. Het bijzondere aan plissegordijnen is naast het fraaie uiterlijk, de manier waarop ze geopend en gesloten kunnen worden. Wil je het hele venster bedekken, de huiskamer afsluiten voor de buitenwereld, het kan. Of ga je eerder voor halfopen, van halverwege het venster naar beneden, of naar boven. Technisch kan het allemaal.

Plissegordijnen zijn flexibel
Met plissegordijnen ben je flexibel. Je kiest of voor het eenvoudig top-down systeem waarbij je de onderkant van boven naar beneden bedient. Maar je kunt ook kiezen voor het Top- down Bottom-up systeem. Hierbij kun je zowel de boven- als de onderkant bewegen, zo kun je het gordijn tot halverwege het raam plaatsen. Standaard rolgordijnen, wie heeft ze niet gekocht op de eerste vrijgezellenkamer toen je studeerde aan de universiteit. Of zelfs voor je eerste huis, als pa getrouwd stel? Van onder naar boven oprollen, met twee of meer koordjes er doorheen getrokken. Plissegordijnen zijn de volgende stap. Met eenzelfde koordjes bedien je de gordijnen. Je kunt ze gedeeltelijk open laten staan, helemaal sluiten of helemaal open laten. Helemaal boven aan het plafond ophangen, of twee plissegordijnen ophangen, een boven en een halverwege het venster. De mogelijkheden zijn eindeloos.
 

Kleuren en dikte
Omdat plissegordijnen in verschillende versies gemaakt kunnen worden krijg je ook veel mogelijkheden voor het verduisteren van de kamer. Je kunt kiezen voor verduisterend, transparant of semi-transparant. Ook de verschillende kleuren kunnen daarbij voor een atmosfeer in de kamer zorgen. Het invallende licht door de gekleurde gordijnen veroorzaakt gekleurde schaduwen en een lichtspel in de huiskamer. Wakker worden in een slaapkamer met plissegordijnen is een belevenis. De opkomende zon en het gefilterde licht dringt langzaam door de oogleden heen en je wordt wakker op het moment dat je oogleden het
licht niet meer tegen kunnen houden. De zwaardere vormen zullen zorgen voor volledige verduistering. Plissegordijnen kunnen dus heel goed gebruikt worden in een werksituatie. Daar zal het licht en de warmte van de zon voor problemen zorgen. Die kun je heel goed voorkomen, juist omdat plissegordijnen zo gevarieerd gebruikt kunnen worden. Open aan de ene kant van je kantoor, gesloten of halfopen daar waar je bureau staat.
 

Veel en gevarieerd, niet alleen bij je thuis
In de professionele en huiselijke omgeving hebben plissegordijnen aangetoond veel mogelijkheden. De eenvoudige bediening en het eenvoudige onderhoud maken de plissegordijnen tot ideale gebruiksvoorwerpen voor mensen die van simpele luxe houden. Een plissegordijn is geschikt voor iedere ruimte. Bij een (semi) transparante stof blijft er zicht naar buiten maar is je raam wel sfeervol aangekleed. Deze kun je eventueel combineren met mooie overgordijnen en heb je op een prachtige manier je kamer helemaal afgemaakt.

Zorg er voor dat het gordijn goed opgehangen wordt
Je kunt de plissegordijnen eenvoudig op maat bestellen en vervolgens zelf ophangen. Dit scheelt behoorlijk in kosten. Zorg in ieder geval voor de exacte maten tijdens het bestellen. Op menig website staat precies omschreven hoe je dit moet doen. Maar je kunt uiteraard ook wat meer geld besteden aan de installatie en het ophangen van de plissegordijnen.

advertentie
advertentie