Afbeelding
Foto: Shutterstock

Zo zorg je voor een leuke herfstvakantie voor het hele gezin

30 augustus 2021 om 15:00 Partnercontent

Het is elk jaar weer een puzzel om uit te zoeken wat je gaat doen in de vakanties. Met kinderen, een partner of eventueel andere familie wordt het alleen maar lastiger. Want hoe moet je al die mensen tevreden houden? Er zijn gelukkig genoeg leuke herfstvakantie uitjes en activiteiten om uit te zoeken.

Ga lekker op zonvakantie

Ja, ook in de herfstvakantie kun je gewoon naar de zon vliegen. Je moet misschien iets verder voor de echt hoge temperaturen, of je kiest voor een iets koelere vakantie. Het leuke van een vakantie zonder erg hoge temperaturen is dat je heel veel kunt doen. Spanje, Griekenland en Portugal zijn misschien minder heet dan in augustus, maar het is er toch nog prachtig weer. Je kunt dan lange wandelingen maken, fietsen of een leuke stad ontdekken. Jouw zonvakantie oktober 2021 boeken geeft je eigenlijk veel meer ruimte.

Vakantie in eigen land

Wil je de herfstvakantie van 2021 liever in eigen land vieren? Je bent niet de enige. Gelukkig is er ook hier genoeg te doen. In Nederland hebben we bijvoorbeeld prachtige natuur en natuurgebieden welke eigenlijk veel te weinig aandacht krijgen.

Wat dacht je van een prachtige wandeling op de Veluwe, gevolgd door een bezoek aan het Kröller Müller museum? Of bezoek de hunebedden en leer over de Nederlandse geschiedenis. Ook Limburg is een prachtige vakantiebestemming dankzij de combinatie van natuur en cultuur. En wat dacht je van de waddeneilanden? Zoals je al merkt: genoeg te ontdekken!

Met de kinderen

Op vakantie met jonge kinderen is leuk, maar ook een uitdaging. Je wil natuurlijk dat iedereen tevreden is maar aan de andere kant wil je zelf ook een beetje genieten. Een stedentrip is dan een heel goed idee. Ga bijvoorbeeld naar het maritiem museum in Rotterdam, en zoek daarna een fijne plek om te gaan eten. Rotterdam heeft ontzettend veel te bieden maar is toch niet zo groot dat het overweldigend voelt voor kinderen.

Of wat dacht je van vliegtuigen spotten langs de Polderbaan bij Schiphol? Het is bijzonder om die grote vliegtuigen te zien opstijgen en landen, niet alleen voor kinderen. Dat kan trouwens bij elke luchthaven, ook eentje die dichter bij jou in de buurt is. Het leuke van deze activiteit is dat het geschikt is voor alle leeftijden. Ouders gaan het ongetwijfeld ook gaaf vinden!

Een verre reis

Wil je er de hele week op uit en is het tijd om eens een echt verre reis te maken? Dan zijn er een aantal prachtige verre bestemmingen waar je in de herfst goed weer hebt en ook nog eens goedkoper naartoe kunt vliegen. Sicilië is bijvoorbeeld prachtig in het najaar. Ook Cyprus en de Canarische Eilanden zijn onvergetelijk. Een echt bijzonder avontuur meemaken? Je kunt ook naar Marokko vliegen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie