,,Ik vind het niet te begrijpen dat de gemeente eerst toestemming verleende voor het nieuwe terrein van De Zandhappers om er later op terug te komen,
,,Ik vind het niet te begrijpen dat de gemeente eerst toestemming verleende voor het nieuwe terrein van De Zandhappers om er later op terug te komen, Sanne Ansink

Opinie: ´Voorbeeld van onbehoorlijk bestuur´

22 oktober 2021 om 08:57 Opinie

“Koersvast, Robuust en sluitend”.  Deze tekst stond boven een artikel in de editie van 20 oktober van de Barneveldse Krant.

Op de foto staat een trotse André van de Burgwal met een exemplaar van “programma begroting”

Ik heb het artikel gelezen en het is goed te zien dat de gemeente niet inslaapt maar ambities heeft op allerlei vlakken. Gelukkig krijgen jeugdzorg, bijzondere bijstand, woningbouw, onderwijs, sport, cultuur en groen de broodnodige aandacht. Ik vind het prachtig te lezen dat de burger meer en meer betrokken zal worden bij diverse te maken plannen. “Bravo, proficiat met deze plannen, ga zo door”

De kop van het artikel nog eens lezend wil ik André van de Burgwal aan de hand van onderstaande voorhouden dat je soms te koersvast, te robuust en te sluitend kunt zijn.

MILIEUVERVUILING Ik ga terug naar de gemeenteraadsvergadering van afgelopen 6 oktober waarin een voorstel van
Pro 98 (de partij van André van de Burgwal) werd aangenomen om verenigingen die zorgen voor milieuvervuiling en geluidhinder achter in de rij te zetten waar het een aanvraag voor een nieuwe sportaccommodatie betreft. Alleen de VVD en Lokaal Belang stemden tegen. Deze wilden een open dialoog, alvorens tot afwegingen te komen en keuzes te maken. Duidelijk was dat het bestaansrecht van Quadclub de Zandhappers door het aanvaarden van dit voorstel in het gedrang zou komen.

WILDCROSSEN De Zandhappers, een vereniging die

-haar leden wildcrossen verbiedt en daarmee rekening houdt met het milieu, geluidshinder en overlast voor mens en dier,

-noodgedwongen moest verhuizen naar een andere locatie vanwege uitbreiding van Harselaar, 

-op verzoek van de gemeente 3 maanden eerder naar de nieuwe overeengekomen (met de gemeente) locatie verhuisde dan oorspronkelijk de bedoeling was,

-met veel inspanning en kosten de baan rijklaar maakte voor het nieuwe seizoen (2021),

-altijd in gesprek is gebleven met de gemeente,

-onverwacht aanvullende eisen op haar bordje kreeg, 

-een stop kreeg op de verdere ontwikkeling van de baan,

-voor trainingen nu aangewezen is op motorcrossbanen die ver weg liggen

-uit de krant moest vernemen dat hun sport in Barneveld voorbij is.

Ik vind het niet te begrijpen dat de gemeente eerst toestemming verleende voor het nieuwe terrein om er later op terug te komen, terwijl vrijwilligers de baan al bijna uitgezet hadden. In mijn beleving worden voorwaarden vooraf gesteld, pas daarna kom je eventueel. tot overeenstemming.

Je kunt je toch niet voorstellen dat de voorstemmers zich niet ingelezen hebben in dit dossier.
Indien zij dit wel hadden gedaan, dan hadden zij deze “miskleun” nooit voor hun rekening hoeven nemen, maar de betreffende persoon binnen de gemeente eens nagevraagd hoe de vork nu werkelijk in de steel zat. Ik herinner me nog een dame van Pro 98 die excelleerde in dossierkennis. Maar ja,….die moest het veld ruimen.

Het uit de krant moeten vernemen dat je vereniging door een raadsvoorstel ophoudt te bestaan vind ik een vorm van onbehoorlijk bestuur.

Erwin Versteeg, woordvoerder van de Zandhappers, zei in het interview in de Barneveldse Krant op 14  

oktober “dit voelt als een dolksteek in de rug”. Persoonlijk vind ik dat nog te zacht uitgedrukt. Het lijkt meer op een nekschot voor de vereniging.

Het zou André van de Burgwal sieren in gesprek te gaan met deze vereniging, want duidelijk is dat er aan betrokken burgers is voorbijgelopen.(en dat staat haaks op het beleid dat nagestreefd wordt)
Als hij dat zou doen en zijn invloed zou aanwenden om tot een goede oplossing te komen voor de Veluwse Zandhappers dan mag hij wat mij betreft best een beetje trots zijn.

[Gerard Eijk

[Barmeveld

Een meelevende opa die eerder regelmatig met plezier naar de trainingen van zijn kleinzoons ging kijken aan de Wencopperweg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie