Afbeelding
...

Opinie: ‘Alarmkreet over alcoholgebruik in verkeer hard nodig’

Opinie

Graag reageer ik via deze weg op het artikel ‘Alcohol in het verkeer is in Barneveld ronduit alarmerend’ in uw krant van 21 september. 

De alarmkreet van politiechef Melchior Esser over het stijgende alcoholgebruik in het verkeer in onze gemeente is niet alleen zeer terecht, maar ook hard nodig. Het doet mij daarom deugd dat de politie in zulke ferme bewoordingen oproept tot een cultuurverandering. Volgens de politie is een meerjarenplan nodig, ‘gericht op gedragsverandering, waarin we gezamenlijk op moeten trekken’. Graag wijs ik erop dat de Jongerenraad reeds in 2018 een burgerinitiatief indiende met een oproep tot een ‘veelzijdig, intensief en structureel’ actieplan tegen alcohol in het verkeer, juist ook gericht op die gedragsverandering die volgens Esser nodig is. 

BREED OMARMD Dit initiatief werd breed omarmd, maar blijkt helaas nog niet genoeg. De indringende boodschap van politiechef Esser en de oproep van burgemeester Luteijn om hierover het gesprek aan te gaan lijken me dan ook een goed moment om dit initiatief, met maar liefst 11(!) concrete maatregelen, in overleg met alle betrokkenen te actualiseren en versterkt uit te voeren. Het lijkt me daarbij nuttig dat alle Barneveldse politieke partijen hun inzet op dit thema kenbaar maken, in het bijzonder met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.

[Jacco Heij

[Oud-voorzitter Jongerenraad Barneveld

advertentie
advertentie