Hans Seubring zag zijn volleybalmannen met 3-0 van Dynamo verliezen.
Hans Seubring zag zijn volleybalmannen met 3-0 van Dynamo verliezen. Bram van den Heuvel

Simplex/SSS kan niet stunten in bekertoernooi

26 januari 2022 om 23:21 Volleybal

BARNEVELD Verlies en winst gisteravond voor de Barneveldse volleyballers van Simplex/SSS. 

Het team van de na dit seizoen vertrekkende trainer Hans Seubring verloor weliswaar kansloos in de beker van Dynamo, maar zag de geblesseerde spelers Cas Abraham én Johan Gruvaeus terugkeren. ,,Daar ben ik nog wel het meest blij mee”, aldus de coach.

De Barnevelders wisten vooraf natuurlijk dat het een ingewikkelde klus zou worden om te stunten in deze achtste finales van het bekertoernooi tegen deze topclub in volleyballand. Er werd dan ook een vrij kansloze 3-0 nederlaag geslikt; 25-20, 25-18 en 25-14. 

NIET ZO EENZIJDIG Toch verliepen de sets dan ook weer niet zo eenzijdig, zo had ook Seubring gezien, vooral in de eerste twee doorgangen was het verschil niet al te groot. De derde was uiteindelijk wel een kansloze exercitie. ,,We speelden in eerste instantie met onze vaste basis maar omdat Dynamo zoveel servicedruk bij ons neerlegde, kwamen wij er in fases niet aan te pas. Als team werden we gedwongen om via de buitenkant aan te vallen en daar stonden we de hele tijd tegen een sterk blok van twee.” Bij momenten lukte het SSS wel degelijk om door de verdediging van Dynamo heen te breken maar uiteindelijk was het de pure klasse van de Apeldoorners die het vonnis velden. In de tweede set was er iets minder servicedruk én werden er ‘nieuwe jongens’ ingebracht door Seubring. ,,Kian Macnack had wat last van de schouder wegens overbelasting en we waren blij dat Johan zijn rentree kon maken. Hopelijk kunnen we hem ook de komende weken steeds meer in het geheel betrekken.” 

WISSELINGEN Ook op de spelverdelerspositie ging de coach wisselen. Hugo van Garderen, die de laatste weken niet al te veel minuten maakte, kwam erin ten koste van Noah van Dam en ook Cas Abraham, enkele weken geveld door een bovenbeenblessure, kwam erin. ,,Dat is ook de winst van vandaag”, zo sloot Seubring af. ,,We hebben spelers ritme op laten doen voor de komende competitiewedstrijden. Vanaf nu kan de focus naar zaterdag, als we het Talent Team treffen.”

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie