Hans Seubring (tweede van links) eerder deze week tijdens de training.
Hans Seubring (tweede van links) eerder deze week tijdens de training. Pauw Media

SSS lijdt verwacht verlies

8 januari 2022 om 22:50 Overig

BARNEVELD De nederlaag was ingecalculeerd en de verwachting kwam uit. De volleyballers van Simplex/SSS gingen in Doetinchem de strijd aan met lijstaanvoerder Orion en togen puntloos huiswaarts. Er werd een 3-0 nederlaag geslikt.

Setstanden in de Topsporthal Achterhoek vertelden een ietwat eentonig verhaal. Het werd 25-23, 25-19, 25-16. Met name in de openingsdoorgang hielden de Barneveldse volleybalmannen nog redelijk gelijke tred met de tot nu vrij ongenaakbare koploper. Dat had ook trainer Hans Seubring gezien. ,,Over het algemeen kan ik sowieso wel zeggen dat we prima volleybal hebben laten zien tegen dit topteam. Dit zijn natuurlijk niet de wedstrijden om ons gram te halen, wel om in het ritme te komen voor de weken die eraan komen. Verder wilden we weerstand bieden en dat is vooral in de eerste, maar ook in de tweede, wel aardig gelukt.” In die eerste set deed ook Cas Abraham van zich spreken door vijf punten op rij te scoren met zijn service. ,,Als die loopt, is dat een geweldig wapen.” 

Tegenvaller voor de Barnevelders was wel het bericht dat de Zweedse aanwinst - diagonaal Johan Gruvaeus - nog langer is uitgeschakeld. ,,Dat werd deze week duidelijk, hij ligt er waarschijnlijk nog enkele maanden uit met zijn heupblessure. Volgende week gaat hij naar een sportarts en dan moet er meer duidelijkheid komen.” 

’KEURIG NETJES’ Kian Macnack was de vervanger van de Scandinaviër en deed dit volgens Seubring ‘naar vermogen’. ,,Ga er maar aanstaan, die jongen is 18 jaar en deed het keurig netjes. In de derde set zette ik Alex Meijs, die normaal passer/loper is, daar neer. Op de diagonaal is het allemaal wat magerder dan die bij de passer/loper-positie. Alex deed het ook zeer naar behoren.”

Na een alleszins acceptabele tweede set, ging het in de derde bergafwaarts voor de Barnevelders. Seubring: ,,En zij denderden door waardoor het niet meer te houden was. We zijn in elk geval niet van het veld getimmerd en dat geeft een goed gevoel.”

Komende woensdag speelt SSS de inhaalwedstrijd thuis tegen RECO ZVH uit Zevenhuizen. Aanvang: 19.30 uur in De Meerwaarde.

Jurre Jochemsen

advertentie
advertentie