Robin van Weerd (rechts) stijlvol in actie namens Simplex/SSS. Hugo van Garderen (3) en Aart Kooijman (1) kijken toe.
Robin van Weerd (rechts) stijlvol in actie namens Simplex/SSS. Hugo van Garderen (3) en Aart Kooijman (1) kijken toe. Bram van den Heuvel

Simplex/SSS komt flink tekort

18 december 2021 om 22:42 Volleybal

BARNEVELD Het zo ambitieuze Simplex/SSS is op dit moment niet meer dan een grauwe middenmoter. De formatie van trainer Hans Seubring verloor zaterdagavond met 0-3 van Lycurgus. Het werd 20-25, 22-25, 26-28. De Barneveldse volleybalmannen staan slechts achtste in de eredivisie. 

Dat er zou worden verloren, was wellicht ingecalculeerd. Daarvoor is het verschil tussen top en middenmoot te groot. Maar 0-3 blijft pijnlijk. Trainer Hans Seubring sprak na afloop van een zoektocht. ,,We waren constant op zoek naar de ‘aanknop’ en dat lukte maar niet. Er werd veel te afwachtend gespeeld en er was te weinig het besef van ‘nu moet het’. Dat is balen want in wezen heb je niet veel te verliezen tegen dit soort topploegen. Maar we waren ongelukkig in de spelverdeling in samenwerking met onze diagonaal en Johan Gruveaus is helaas nog altijd niet topfit, terwijl hij natuurlijk één van onze belangrijkste aanwinsten is geweest afgelopen zomer. Helaas bleven we maar zoeken, het was een zoektocht naar het juiste gevoel en dat leverde helaas geen resultaat op.”

’FLINKE UITGLIJDER’ Hoe beziet Seubring de matige eerste competitiehelft? ,,Matig, zo wil ik het niet noemen hoor, we hebben gewonnen van de ploegen waar we van moesten winnen behalve Vocasa uit, dat was een flinke uitglijder. We hebben op fysiek gebied gewoon twee slechte maanden doorgemaakt met ziektes en blessures. Laten we hopen dat het na de jaarwisseling wat beter gaat daarmee; op dit moment is het op vele gebieden worstelen wat dat betreft.”

HOE VERDER? Hoe moet het nu verder voor de zo ambitieuze Barnevelders, die slechts drie ploegen onder zich laten in de eredivisie? ,,Het is duidelijk, de top-drie is al ver uit zicht en we moeten het gaan uitvechten in de brede middenmoot. Zeker is ook dat de wisselvalligheid eruit moet, we vertonen tijdens wedstrijden nogal eens rare fratsen. Verder moeten we het chronisch aantal trainingsuren waar wij mee te kampen hebben, inhalen. Natuurlijk hopen we dat het sneller gaat qua ontwikkeling, maar op dit moment vind ik dat gewoon niet realistisch.”

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie