SSS juicht na een punt, maar slaagde er niet in om de wedstrijd winnend af te sluiten.
SSS juicht na een punt, maar slaagde er niet in om de wedstrijd winnend af te sluiten. Erik van 't Land

Volleyballers SSS ten onder in eigen huis

27 november 2021 om 22:56 Volleybal

BARNEVELD Het zo ambitieuze Simplex/SSS had zich de competitiestart toch heel anders voorgesteld. De Barnevelders, die de top zeggen te willen uitdagen, staan in het rechterrijtje van de eredivisie en verloren zaterdag in vijf sets van Sliedrecht Sport. ,,Ons basisniveau is nog niet hoog genoeg”, zo constateerde de wel sterk spelende passer-loper Tom Koops na afloop.

Setstanden waren 20-25, 25-22, 20-25, 25-17 en 10-15. Grillig, het blijft hét etiket dat op SSS te plakken valt. Koops speelde zaterdagavond, in een wegens de bekende coronamaatregelen vrijwel lege sporthal De Meerwaarde, tegen zijn voormalig ploeggenoten waar hij vorig jaar nog mee speelde. ,,Erg leuk vond ik dat hoor, een beetje ouwehoeren ‘onder het net door’, je kent het wel. Een beetje onderling uitdagen hoort erbij toch?” Koops was samen met de Zweedse diagonaal Johan Gruvaeus één van de weinige ‘echte uitblinkers’ in het keurkorps van trainer Hans Seubring. Het is wat dat betreft nog te pover wat de SSS’ers dit seizoen tonen. Koops was het ook niet helemaal eens met de opstelling van zijn trainer. ,,Edvin Svard was ziek geweest en dat kon je vandaag helaas ook wel zien op momenten. De andere libero Thijs van Gessel had het eerdere wedstrijden goed gedaan dus snapte ik de trainer ook niet helemaal. Maar goed, dat is zijn beslissing.” 

BASISNIVEAU HOGER Verder vond Koops het basisniveau van Sliedrecht hoger. ,,We spelen soms nog te gehaast terwijl rustig volleyballen beter is. We duiken dan gewoon te snel de foutenlast in. De balans in het team moet echt verbeteren de komende tijd. Onderling hebben we het heus goed met elkaar, we hebben veel kwaliteiten, maar het komt er nog te weinig uit. De ‘echte klik’ tussen de spelers, daar ontbreekt het nog wel eens aan. Maar dat kan alleen maar beter worden natuurlijk, daar heb ik vertrouwen in.”

DOORRAMMEN’ Wat moet er gebeuren om de prestaties van het ambitieuze SSS te verbeteren? ,,Heel simpel, goed doortrainen en doorrammen en veel uren blijven maken. Onze kwaliteiten zijn er namelijk heus, maar de klik tussen de spelers moet als gezegd beter worden. Soms slagen we er namelijk ook echt in de topploegen zelfs weg te slaan. Maar ja, zoals vandaag… Een beetje triest eigenlijk.”

Jurre Jochemsen

advertentie
advertentie