Aan het begin van het seizoen keken Alex Meijs (rechts naast Ludrich Inocente) en Noah van Dam vooral toe. Tegen Dynamo kwamen ze echt aan spelen toe.
Aan het begin van het seizoen keken Alex Meijs (rechts naast Ludrich Inocente) en Noah van Dam vooral toe. Tegen Dynamo kwamen ze echt aan spelen toe. Bram van den Heuvel

Simplex SSS krijgt geen vat op Dynamo

11 december 2021 om 22:41 Volleybal

BARNEVELD Over de uitslag van de wedstrijd tussen Dynamo en Simplex SSS zal niet lang nagepraat worden. De Barnevelders hadden geen vat met de harde services van de Apeldoorners en verloren kansloos met 3-0 (25-22, 25-18, 25-17). Valt er dan niets positiefs te melden? Dat wel, want Alex Meijs is weer terug bij SSS.

Peter Pos

Vorig seizoen was Alex Meijs de SSS’er met de beste statistieken. De beloning volgde met een uitnodiging voor het eredivisie All Stars team, dat het tijdens de Olaf Ratterman Memorial op zou nemen tegen Oranje. Vanwege corona ging dat niet door.

Alex Meijs maakt eindelijk rentree

In de aanloop naar het huidige seizoen raakte Meijs zwaar geblesseerd. ,,Ik landde op de voet van iemand anders en brak daarbij mijn enkel’’, vertelt de 22-jarige passer/loper waarom hij dit seizoen nog niet in actie was gekomen. ,,Die enkel lag niet in tweeën, maar er zat wel een breukje in. Dat heeft zijn tijd nodig.”
,,Ik ben bovendien iemand waarbij niet alles vanzelf gaat. Ik moet echt veel trainen en spelen om weer in mijn ritme te komen. Voor mijn gevoel had ik al eerder dit seizoen al ‘de wei’ in gekund. Daar baalde ik soms wel van, maar nu kreeg ik eindelijk mijn kans.”
In de afgelopen weken draaide Meijs heel soms even in voor een servicebeurt of een plekje aan het net als diagonaal. ,,Dit was de tweede keer dat ik er in kwam op mijn eigen positie en ook nog eens een hele set. Ik had er eigenlijk al niet meer op gerekend, maar toen ik hoorde dat ik erin mocht was ik toch heel blij.”
SSS had het moeilijk tegen Dynamo. ,,Zij zijn verder in de basisonderdelen’’, zag Hans Seubring al snel. ,,Vooral op hun harde services hadden we geen antwoord. Zelf hebben er ook weinig jongens in huis die dat op die manier kunnen, dus trainen we er ook weinig op.”
Na twee verloren sets besloot Seubring om wat spelers de kans te geven die normaliter wat minder minuten maken. ,,Kian (Macnack, red.) was de afgelopen weken ziek en kon nu weer een setje meedoen. Noah (van Dam, red.) en Alex komen terug van zware blessures. Zij kregen in de derde set kans om ritme op te doen. We hebben namelijk iedereen hard nodig om elkaar beter te maken.”
Ook in de derde set lukte het SSS niet om Dynamo in de problemen te brengen. ,,Wij staan aan het begin’’, benadrukt Seubring nog maar eens. ,,We hebben dit jaar gekozen om een serieus programma neer te leggen. Als je ambities hebt, dan begint het daarmee. Maar dat doet Dynamo al een jaartje of 20. Dus dat verschil maak je niet zomaar goed.”
Ook al was er geen hoofdrol voor Meijs, hij was toch tevreden. ,,We gingen niet hier naartoe om even met 3-0 te winnen, maar natuurlijk hoop je wel dat je meer weerstand kan bieden als ploeg. Dat lukte niet.”
,,Ik heb gelukkig flink mee kunnen passen en ook aanvallend wat kunnen laten zien. De frustraties zijn eruit. Ik ben eindelijk weer helemaal terug. Dit smaakt naar meer. Veel meer.”

advertentie
advertentie
advertentie