Een typerend moment, Taurus-aanvaller Dylan Boerefijn heeft liefst drie spelers van Simplex SSS - Tom Koops, Ludrich Inocente en Kian Macnack - tegenover zich. Bram van den Heuvel

Van Simplex SSS win je niet zomaar

31 oktober 2021 om 12:22 Volleybal

SSS wint met 3-2 van Taurus na 2-0 achterstand

BARNEVELD Twee weken geleden zei Stijn Held het nog heel treffend: ,,Je weet dat de overwinning hier nooit binnen is voordat het laatste punt is geslagen.” Simplex SSS liet Orion toen nog wel ontsnappen.

Taurus lukte dat afgelopen zaterdag niet. De Houtenaren dachten bij een 2-0 voorsprong dat de drie punten in de tas zaten. Dat was een misrekening. Pas toen SSS in de derde set met 8-10 achterstond ging de knop pas echt om. In een mum van tijd was er een ruime voorsprong opgebouwd (18-13) en was de rest van de derde set een formaliteit. De vierde set was dat ook. Na een snelle 5-1 voorsprong werd het verschil nooit kleiner. Eigenlijk was het in de vijfde set óók al niet heel spannend. Want ook toen sloeg de thuisploeg snel een gaatje en kwam Taurus geen moment dichterbij.
Het leverden de Barnevelders een 3-2 (26-28, 19-25, 25-22, 25-16, 15-11) overwinning op. Goed voor twee punten, al was dat eigenlijk één punt te weinig. Opvallend was dat Hans Seubring vrijwel iedere speler nodig had om de wedstrijd te laten kantelen. De enige twee spelers die niet in actie kwamen waren Alex Meijs, die vrijwel helemaal terug is na zijn blessure en tweede libero Thijs van Gessel.
Een hoofdrol was er voor Robin van Weerd. En daar had de 22-jarige Apeldoorner voor dit seizoen niet op gerekend. ,,We hebben voor mijn positie liefst vijf spelers, dus de concurrentie is enorm’’, weet de passer/loper die anderhalf jaar geleden overkwam van Dynamo 2. ,,We zitten allemaal heel dicht op elkaar, dus het verschilt per week wie er start.”
Van Weerd kreeg vorige week zijn eerste basisplaats. Tegen Taurus begon hij op de bank, maar viel heel sterk in. ,,De afstemming met Hugo (van Garderen, red.) was perfect. Alle ballen kwamen waar ze moeste komen. Natuurlijk begin ik liever, maar zo invallen en dan alsnog winnen is ook heel lekker.”
Van Weerd heeft er geen echte verklaring voor waarom de start zo matig was. ,,Vorig jaar hadden we dat vaak ook al, dat we niet goed aan een wedstrijd begonnen. Misschien is het een gebrek aan scherpte, of dat we onszelf te veel druk opleggen. Het is duidelijk dat het beter moet. Want eigenlijk moet je gewoon met 3-0 van Taurus winnen.”
Van Weerd geniet in ieder geval wel enorm. ,,Vroeger was het mijn droom om in het eerste van Dynamo te spelen. Dat is nog niet gelukt. Bij SSS zit ik voorlopig goed op mijn plek.”