Ricardo Mengerink sterk terug tegen Go Ahead Kampen.
Ricardo Mengerink sterk terug tegen Go Ahead Kampen. Melvin Taribuka

Ricardo Mengerink bewijst zijn waarde voor SDVB

30 oktober 2021 om 19:31 Voetbal

BARNEVELD Een helft had Ricardo Mengerink nodig om iedereen die de afgelopen weken riep dat hij enorm gemist werd in de voorhoede van SDV Barneveld hun gelijk te laten halen. Tegen Go Ahead Kampen kwam de aanvaller na rust in het veld en leidde SDVB naar een 3-2 overwinning.

Vier minuten voor tijd zag het er trouwens niet naar uit dat SDVB met een driepunter van het veld stapte. Hoe goed de Barnevelders na rust ook speelden en hoeveel kansen het ook kreeg – maar wel onbenut liet. In de 86e minuut kwam Go Ahead op 1-2 en leek een nederlaag in de maak.

Drie minuten later was de situatie compleet anders. Via de invallers Thimo Vink en Levi Smit werd de achterstand in korte tijd omgezet in een 3-2 voorsprong. Nog voordat het eindsignaal klonk was het al een groot feest op Norschoten.

,,Dit was wel een heel mooi scenario’’, glunderde Mengerink na afloop. ,,Ik lag er vijf weken uit vanwege een scheurtje in mijn hamstring. Een hele wedstrijd kan ik nog niet spelen, maar zo invallen was wel lekker.”

Eigenlijk had Mengerink zelf SDVB op 2-1 moeten zetten, maar net als Zakaria El Biyar schoot hij niet op momenten dat het eigenlijk had gemoeten. ,,Dat zit gewoon niet zo in mijn spel’’, verweerde de aangever. ,,Bij de 3-2 had ik ook zelf kunnen schieten en twijfelde wel even omdat de trainer even daarvoor had geroepen dat ik had moeten schieten.”

,,Levi stond er beter voor, dan geef ik hem ook’’, klinkt het bijna schuldbewust. Smit had vervolgens een leeg doel voor zich en zorgde ervoor dat SDVB alsnog won.

Bart Schreuder moest de wedstrijd even verwerken voordat hij een analyse gaf. ,,Ons plan was vandaag om er een harde wedstrijd van te spelen en na verloop van tijd Ricardo en Thimo in te brengen. Zij zijn dribbelaars en zouden dan profiteren van de ruimte die je aan het einde gaat krijgen.’’

,,Toen het 1-2 werd, dacht ik dat we de wedstrijd verloren hadden. Ongelooflijk dat we toch nog wonnen’’, was Schreuder eerlijk. ,,Dik verdiend als je naar de kansen kreeg en prachtig voor het publiek dat uitzinnig was na afloop. Maar ik had liever gezien dat we het eerder hadden beslist.”