De spelers van Bielderman Koetsier/SSS luisteren naar de aanwijzingen van Hans Seubring
De spelers van Bielderman Koetsier/SSS luisteren naar de aanwijzingen van Hans Seubring Bram van den Heuvel

Het wordt win-win voor SSS

26 februari 2021 om 12:35 Volleybal

BARNEVELD Of Bielderman Koetsier/SSS morgen de competitie als vierde of vijfde afsluit maakt aan de ene kant heel veel uit, maar aan de andere kant ook helemaal niets. Meedoen aan de kampioenspoule heeft voor- en nadelen en andersom ook. ,,Ik sta er tweeledig in.’’

Natuurlijk wil Hans Seubring het liefst dat zijn ploeg morgen wint bij ZVH en dat Taurus verliest. Want dan wordt SSS vierde en plaatst het zich voor de kampioenspoule. Maar de trainer van SSS ziet ook voordelen als zijn ploeg het niet redt. ,,Dan komen we in de degradatiepoule terecht, die geen degradatiepoule is’’, legt Seubring uit. ,,Er degradeert dit seizoen namelijk geen enkele ploeg. In dat geval speel je nog tien wedstrijden, telkens in het weekeind en zijn we nog zeker tot 15 mei bezig.”
,,Bereiken we de kampioenspoule, dan is dat een mooie uitdaging’’, vervolgt de trainer/coach uit Amersfoort. ,,Maar je speelt dan twee wedstrijden per week en daardoor ben je na drie weken al klaar. Juist onze ploeg is er bij gebaat om veel wedstrijden te spelen om stabiel te worden. Daarom sta ik er tweeledig in.”

HOOGST MOGELIJKE Seubring laat er geen misverstand over bestaan. ,,Sportief gezien moet je altijd proberen het hoogst mogelijke te halen. Dus gaan we voor de winst tegen ZVH. Om vierde te worden hebben we wel de hulp van Sliedrecht Sport nodig. Zij moeten Taurus verslaan als wij vierde willen worden. SSS zit nu gewoon in een heel mooie positie en dat is niemand in de ploeg gewend.”
Voor Seubring maakt het niet veel uit in welke poule zijn ploeg terecht komt. Cas Abraham denkt daar anders over. ,,Ik wil heel graag de kampioenspoule halen’’, benadrukt de 21-jarige passer/loper uit Barneveld. ,,Ik denk namelijk dat wij veel meer kunnen leren als we sterkere tegenstanders tegenover ons hebben. Veel wedstrijden spelen is natuurlijk leuk, maar zoals afgelopen zaterdag tegen VCN, dat was voor ons niet echt een uitdaging. We moesten echt moeite doen om ons niveau te houden. Speel je tegen Dynamo, dan is dat toch heel anders.”
Voor Abraham is het overigens willen en geen moeten. ,,We moeten er voor zorgen dat het een leuke spanning blijft. Gaan wij tegen ZVH het veld in dat we per se vierde moeten worden, dan wordt het te beladen en dat moet je niet willen.’’

ONBEVANGEN SPELEN Haalt SSS de kampioenspoule, dan gaat de ploeg daarin niet figureren, denkt Abraham. ,,In tegenstelling tot de andere ploegen kunnen wij dan onbevangen en vrijuit spelen en het iedereen moeilijk maken. Ik denk dat we dan echt wel wat punten kunnen pakken. Met dit jonge team hebben we dit seizoen dan ook echt iets moois bereikt.”
Seubring geniet als hij de gedreven woorden van zijn aanvoerder hoort. ,,Of we aan die kampioenspoule toe zijn, dat weet ik niet. Na twee jaar strijden tegen degradatie hebben we dit seizoen sowieso al de stap naar de middenmoot gemaakt. Dat is pure winst. Komen we in de kampioenspoule, dan gaan we gewoon de strijd aan met Lycurgus, Orion en Dynamo.”
,,De vraag is waar je leer je meer van’’, zegt Seubring tot besluit. ,,Door constant op je tekortkomingen gewezen worden of door succeservaring op te doen en veel te winnen in de degradatiepoule?”

FLINK PAK RAMMEL Abraham weet het antwoord wel. ,,Ik denk dat we er meer van leren als we zo nu en dan een flink pak rammel krijgen.’’ Dan komt de branie weer naar boven van de personal trainer bij Personal Switch Barneveld. ,,Misschien krijgen we dat pak rammel helemaal niet. We hebben dit seizoen vaak genoeg laten zien dat we een heel hoog niveau kunnen halen.”


Peter Pos

advertentie
advertentie
advertentie