Niek Bakker
Niek Bakker RODNEY KERSTEN

Geen dubbelslag voor SSS, maar vierde plaats is nog steeds mogelijk

21 februari 2021 om 17:08 Volleybal

BARNEVELD Het is Bielderman Koetsier/SSS niet gelukt om dit weekeinde twee keer te winnen. Na de makkelijke overwinning op VCN volgde een spannende pot tegen Talentteam. Die verloren de Barnevelders met 3-2 ((25-22, 22-25, 26-28, 25-21, 15-10). Hierdoor is de kans op de vierde plaats erg klein geworden.

Wonnen de Barnevelders zaterdag relatief makkelijk. Tegen Talentteam moest er voor ieder punt gestreden worden. In de eerste set ging het tot 9-13 nog uitstekend. Daarna waren de Jong Oranje talenten duidelijk de betere. Bij 15-15 kwam de thuisploeg langszij en ondanks twee time outs en diverse wissels lukte het Hans Seubring niet om het tij te keren.
In de tweede set zag het er even somber uit toen SSS tegen een 17-13 achterstand aankeek. De jonge ploeg toonde veerkracht, mede dankzij een serviceserie van Hugo van Garderen kwam de ploeg weer op gelijke hoogte. Op setpunt tikte spelverdeler Van Garderen de bal slim achter de blokkering van de tegenstander en werd het 1-1 in sets.
De vierde set was een regelrecht spektakel. SSS nam regelmatig een kleine voorsprong, maar zag Talentteam telkens terugkomen. De talentenploeg kwam zelfs als eerste op setpunt. Drie keer werkte SSS een setpunt weg, om bij de eerste eigen kans meteen toe te slaan: 26-28.
Daarna was het feestje over voor de Barnevelders. In de vierde set nam Talentteam snel een voorsprong van vier punten. SSS knokte zich nog terug naar 16-16. Een nieuwe ‘overname’ zat er deze keer echter niet in. De thuisploeg nam weer een voorsprong en speelde de set vervolgens probleemloos uit.
In de vijfde set begon SSS goed en wisselde met 6-8 voorsprong van kant. In de slotfase ging het mis toen de Barnevelders geen grip meer hadden op de service van uitblinker Yannick Bak. Talentteam won de set met 15-10 en daarmee ook de wedstrijd.
In theorie kan SSS nog steeds vierde worden. Dan moet wel ZVH met 3-0 verslagen worden en mag Taurus, dat nu vierde staat, niet met 3-0 of 3-1 winnen van Sliedrecht. VoCASA ligt overigens ook nog op de loer, al heeft die ploeg met Orion en Dynamo nog twee loodzware tegenstanders. Maar zouden de Nijmegenaren die duels winnen, dan kunnen zij de lachende vierde worden.