SSS - Numidia
SSS - Numidia Bram van den Heuvel

Simplex SSS stelt flink teleur tegen VoCaSa; 3-0 verlies

23 oktober 2021 om 23:19 Volleybal

BARNEVELD De ene week is de andere week niet. Dat merkten de volleyballers van Simplex SSS zaterdagavond. Vorige week legde de eredivisionist nog kampioenskandidaat Orion het vuur aan de schenen en stapte ondanks een kleine nederlaag met opgeheven hoofd van het veld.


Zeven dagen later dropen de Barnevelders teleurgesteld af na de kansloze nederlaag tegen VoCaSa, een tegenstander die een SSS in goeden doen zou moeten verslaan. Het punt was dat de ploeg van Hans Seubring in Nijmegen niet in goeden doen was en met 3-0 (25-17, 25-20, 25-17) verloor.
,,Vandaag hebben we tekort geschoten, vooral serverend was het niet goed’’, oordeelde Seubring. ,,VoCaSa deed het juist wel goed. Zij waren heel constant.”
In geen enkele set kwam SSS boven de tien op voorsprong. Het scenario was telkens hetzelfde. Boven de tien sloeg de thuisploeg een klein gaatje en dat werd daarna alleen maar groter. ,,We hadden echt geen ritme’’, baalde Tom Koops. ,,Hoe dat kon? Ik heb geen flauw idee. De pass lag prima, maar we maakten daarna te veel fouten. Ons probleem is dat we het niet voor elkaar oplosten en gingen forceren. Dat wil je juist niet hebben, maar het gebeurde toch.”

DIEP TRIEST ,,Het was diep triest wat we als team lieten zien’’, mopperde de 20-jarige passer/loper nog even door. ,,Op papier zijn wij heel sterk, maar we doen het gewoon niet. Als we het niveau van vorige week hadden gehaald, dan was het een makkie geweest. Zelf kwam ik er ook niet doorheen.”
Seubring had het niet aan zien komen dat zijn ploeg zo matig zou spelen. ,,We hebben afgelopen week goed getraind. Daar lag het niet aan. VoCaSa hield ons telkens goed onder druk. Wij misten de stabiliteit die zij wel hebben.”
,,Dit is ook inherent aan een jong team. Het ene moment gaat het veel beter dan het andere moment. Vorige week was ik teleurgesteld dat we ondanks een goede wedstrijd verloren van Orion, nu ben ik net zo teleurgesteld omdat we tegen VoCaSa niet lieten zien wat we kunnen.”

advertentie
advertentie